JohnnyCage

Változtatható tulajdonságú SUN szerverek

A SUN Microsystems egy olyan új rendszeren dolgozik, amely lehetővé teszi, hogy a rendszeradminisztrátorok az aktuális feladatnak megfelelően egyszerűen és gyorsan megváltoztathassák a nagy szervercsoportok tulajdonságait.

A társaság a lépéssel a rivális, Intel-alapú szerverekkel szemben szeretné tovább erősíteni piaci pozícióját. Az iChange jelenleg még sokkal inkább egy koncepció, mint egy valós termék. Anil Gadre, a SUN Solaris operációs rendszerrel foglalkozó részlegének menedzsere elmondta, hogy a társaság egy olyan megoldást fejleszt, amely a nagy szervercsoportokat működtető felhasználók munkáját fogja megkönnyíteni.

A SUN új megoldásával mindig a lehető legoptimálisabban szeretné kihasználni a szerverek teljesítményét attól függően, hogy éppen milyen feladat elvégzésére van szükség. A társaságok a PC piac visszaesését követően egyre inkább az olcsó, ugyanakkor a lehető legnagyobb teljesítményű szerverek vásárlására törekednek. A SUN elképzelése tökéletesen beleillik ezen törekvésekbe, mivel a rendszerek hatékonyabb kihasználásával egy szerényebb, olcsóbb megoldás is megfelelő teljesítményt érhet el.

Az iChange rendszerre égető szükség lehet a rohamosan terjedő "blade" szerverekben is, amelyekből akár többszáz darab is lehet egy helyen. Nem nehéz belátni, hogy amennyiben az egységeket minden alkalommal külön kellene beállítani, az jókora fejfájást okozna a cégeknek. Az iChange lehetőséget biztosít a rendszerek együttes, egyszerű és gyors konfigurálására, amely így nagyságrendekkel kevesebb időt és fáradságot igényel.

A SUN azonban nem az egyetlen cég, amely nagy figyelmet fordít a blade szerverek könnyű konfigurálására. A Hewlett-Packard, amely a napokban adta ki blade szervereit, OpenView menedzsment szoftverével igyekszik könnyíteni az adminisztrátorok dolgát. Az IBM és a Compaq szintén nagy hangsúlyt fektet a könnyű menedzselhetőségre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!