JohnnyCage

A Tyan is támogatja a VIA Pentium 4 megoldásait

A közelmúltban látott napvilágot a hír, miszerint a munkaállomásokba és nagyteljesítményű asztali gépekbe szánt alaplapokat gyártó Tyan a VIA Technologies Apollo P4X266A chipkészletének alkalmazása mellett döntött.

A Tyan mostanában meglehetősen merész stratégiát követ alaplapjaival. A közismerten rendkívül megbízható alaplapokat gyártó cég az egyetlen társaság, amely készít AMP 760MP-alapú duál Socket A alaplapokat az Advanced Micro Devices munkaállomásokba szánt Athlon MP processzoraihoz. Bár az AMD új, 760MPX chipkészletére már több gyártó is épít duál Athlon MP alaplapot, a Tyan nemrégiben újabb merész lépésre szánta el magát.


A társaság az Intel - VIA Technologies pereskedés ellenére úgy döntött, hogy kiadja a VIA Apollo P4X266A chipkészletre épülő Pentium 4-DDR alaplapját. Korábban egyedül az Elitegroup Computer Systems (ECS) merte vállalni, hogy piacra dobja a VIA Intel licensz nélküli chipkészletére épülő megoldásait. A társaság ellen ennek megfelelően pert is indított az Intel. Egyelőre kérdéses, hogy az Intel pert fog-e indítai a Tyan ellen is, mindenesetre a társaság a jelek szerint vállalja a kockázatot.

A Trinity 510 névre keresztelt ATX alaplap nem kevesebb, mint négy DDR-SDRAM DIMM foglalatot tartalmaz. A megoldáson emellett egy AGP 2x/4x, valamint 5 PCI kártyahely is található, és az olyan alapfunkciók sem maradtak le, mint a USB port, vagy az Ultra ATA-100 kompatibilis IDE vezérlő. Az alaplap opcionálisan integrált audióval, valamint 10/100 LAN vezérlővel is megvásárolható. A Trinity 510 ára egyelőre nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!