JohnnyCage

ASUS A7N266 nForce alaplap

A világ legnagyobb alaplapgyártója hétfőn hivatalosan is bejelentette a társaság első alaplapját, amely az nVidia nForce integrált grafikus chipkészletére épül.

Érdekes módon az ASUS A7N266 nem támogatja az nForce integrált grafikus chipkészlet egyik erősségének tartott audiórendszerét, és egy hatcsatornás C-media CMI 8738 audióchipet tartalmaz helyette. Azok a felhasználók, akik az nForce Dolby Digital hangrendszerét használni akarják, az A7N266 helyett választhatják az A7N266-E modellt, amely szintén hétfők került bejelentésre. Mindkét alaplap rendelkezik S/PDIF audió kimenettel.

Az audió megoldásokat leszámítva az ASUS két új alaplapja teljesen egyező. Az ASUS A7N266-E alaplapja az nVidia gyártmányú MCP-D APU (Audio Processing Unit - Hangfeldolgozó Egység), valamint egy ASUS ACR audiómodul segítségével DirectX 8.0 támogatású Dolby Digital 5.1 hangot képes csiholni.


Mindkét alaplap az AMD Athlon és Duron processzoraihoz készült, és PC1600, illetve PC2100 DDR-SDRAM-okat támogat. Az A7N266 és A7N266-E modellek egyaránt a 128 bites, TwinBank memóriavezérlőt tartalmazó nForce 420D IGP Northbridge chipet alkalmazzák, amelyben többek között egy integrált GeForce 2 MX Pro grafikus mag is található. Az integrált grafikus mag mellett egy külső AGP Pro csatlakozó is található az alaplapokon, amelyeket 5 PCI foglalat, 2 USB port, valamint 10/100-as Ethernet vezérlő is kísér. Az ASUS modelleken, akárcsak a többi gyártó nForce alaplapjain, 3 DDR-SDRAM DIMM foglalat kapott helyet, amelyekbe összesen 1,5 GByte memória tehető.

Az ASUS elmondása szerint az alaplapok még ebben a hónapban a boltokba kerülnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hahoocsi #10
    Az nem PCI, hanem AMR slot (vagy CNR? Hogy is van ez? :)) Modemeknek meg ilyen szaroknak asszem.
  • Inquisitor #4
    Éppen itt a Supergamezen volt cikk az első tesztekről, keress rá!
    Nagy vita volt belőle, mert a csillagokat is leígérték, hogy mennyivel jobb teljesítményű lesz az alaplap, mint a többi, stb.
    Aztán alig valamivel volt gyorsabb, ennyit a szuper memóriakezelésről ...
  • dewdew #3
    Eleg balfasz helyre raktak az eszaki-hid ventillatoranak a tapcsatlakozojat. Nem is ertem, hogy miert nem az utolso PCI fole, akkor legalabb kanyaroghatna a vezetek a foglalatok kozott :)
  • JTBM #2
    Látott már valaki teszt eredményeket valahol?