JohnnyCage

ASUS P4B266 Brookdale-D alaplap

A tajvani ASUS, amely a világ legnagyobb alaplapgyártója, természetesen nem kíván kimaradni a i845D-alapú, DDR támogatású Pentium 4 lapok piacáról. A napokban több érdekesség is napvilágot látott a társaság Brookdale-D-alapú modelljéről.

A legtöbb alaplapgyártó már készen áll az Intel Brookdale-D chipkészletére épülő alaplapjaival, és csak a chipóriás vezényszavára vár, hogy piacra dobja azokat. Az ASUS első Brookdale-D chipkészletre épülő Pentium 4-DDR megoldása a P4B266 nevet kapta. Az alaplapot a napokban egy külföldi weboldal munkatársainak sikerült közelebbről is szemügyre venni, sőt még egy aprócska sebességteszt is napvilágot látott a megoldásról.

Az ATX formátumú ASUS alaplap Socket 478 Pentium 4-esekhez készült, és egy AGP 4x, 6 PCI, valamint 1 CNR kártyafoglalat kapott helyet rajta. Az egyébként tuningbarát P4B266-ra integrált hálózati adapter, valamint C-media audiórendszer is került. Az alaplap 140-150 dollár körüli áron kerül forgalomba, várhatóan a jövő év legelején.

A weboldal által elvégzett tesztben az i845D chipkészletre épülő P4B266-nak egy Rambus DRAM-alapú i850, valamint egy SDRAM-alapú i845 chipkészlettel ellátott rendszer ellen kellett bizonyítania. A tesztelt számítógépekben egységesen 1,5 GHz-es CPU, GeForce 3 grafikus gyorsító, valamint 256 MB RAM volt. Az eredmények a következőképpen alakultak:


A tesztek eredménye szerint az i845D chipkészlet, illetve az ASUS P4B266 modellje hozzávetőleg akkora teljesítményre képes, mint a többi Pentium 4-DDR megoldás. A Rambus DRAM-alapú rendszer továbbra is vezeti a mezőnyt, a DDR-SDRAM platformok lemaradása azonban minimális. Jelentős különbség van azonban a hagyományos SDRAM-ot, valamint a DDR-SDRAM-ot alkalmazó rendszerek között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!