SG.hu

Kezdődik az Xbox-gyártás Magyarországon

Az Xbox bevezetésének következő jelentős mérföldköveként a Microsoft ma bejelentette, hogy megkezdődött az Xbox-gyártás immár Európában is.

A hírt gyárlátogatással egybekötött sajtótájékoztató keretében jelentették be Magyarországon, a Flextronics sárvári üzemében, ahol az Xbox gyártása zajlik. A rendezvényen a magyar kormány képviselői mellett európai újságírók, a Microsoft Xbox divíziójának vezetői, valamint a Flextronics - mint a Microsoft Xbox konzol gyártásával megbízott globális stratégiai gyártópartnerének - képviselői vettek részt. A meghívottak megtekinthették, ahogy az első Xbox konzolok legördülnek az európai gyártósorokról.

A gyár, amely egyben a legelső európai játékkonzolgyártó üzem, jelenleg az észak-amerikai piacra termel (a Flextronics Guadalajarában, Mexikóban található Xbox gyártóüzemével párhuzamosan), majd átáll az európai specifikációjú készülékek gyártására a 2002. március 14-én esedékes európai bevezetéshez.

A Flextronics által - és a Microsofttal kötött nemzetközi gyártási együttműködés keretében - üzemeltetett magyarországi létesítmény több mint 10.000 négyzetméter alapterületű. Az Xbox-gyártás körülbelül 2.000 fő folyamatos foglalkoztatását biztosítja Magyarországon. A gyár a hét öt napján napi 24 órában működik, és napi 15.000 konzolt állít elő – azaz percenként 2 Xbox gördül le gyártósoronként. A kapacitás igény szerint fejleszthető.

“A mai nap az Xbox születésnapja Európában” – mondta Sandy Duncan az Xbox Europe alelnöke. “Több ezer konzol hagyja majd el a szerelősort itt, Sárváron. Fontos nap ez a mai Európa és az európai videojáték-kedvelők számára egyaránt.”

Klikk ide!

“Büszkék vagyunk arra, hogy az Xbox az első játék-konzol, amelynek Európában is van gyártóüzeme.”– jelentette ki Duncan. “Ennek révén hetente tudjuk biztosítani az utánpótlást Európában is helyi forrásból, és három napon belül tudunk úgy szállítani, hogy teljességgel kielégítjük a piaci igényeket, és megfelelő mennyiségű Xboxot tudunk biztosítani már az első napon és azt követően is. A heti szállítások biztosítása nagy előny a játék-kedvelőknek – a megfelelő mennyiségű készlet biztosítása azt jelenti, hogy sem a bevezetés napján, sem az azt követő hetekben nem okozunk csalódást: az Xbox nem lesz hiánycikk! A heti utánpótlás az európai kiskereskedőknek és a független játékfejlesztő cégeknek is előnyös, mert jól megtervezett bevezetést, megfelelő készletezést, és gördülékeny feltöltést tesz lehetővé.”

“Nagy öröm a számunkra, hogy a Flextronics partnerei lehetünk egy olyan globális megállapodás keretében, amely a mexikói Guadalajarában működő észak-amerikai Xbox gyártóüzem működését is magában foglalja” – mondta Duncan. “A Flextronics az egyik legkiválóbb elektronikai részegységeket gyártó partner: páratlan professzionalitást, gyártási tapasztalatot és főként azt a képességet garantálja, hogy már a bevezetés napján jelentős mennyiséget tud szállítani, illetve teljesíteni tudja a heti utánpótlással kapcsolatos követelményeket.”


“A Flextronics különösen büszke arra, hogy ilyen fontos szerepet játszhat az Xbox sikerében Európában és a tengeren túl” – mondta Humphrey Porter, a Flextronics közép-kelet-európai elnöke. “Magyarországi gyártóüzemeink ideális földrajzi helyzetben vannak ahhoz, hogy jelentős mennyiségű terméket biztosítsunk az európai, illetve a világ más tájain történő bevezetéshez. A gyorsaság ezen a piacon alapvetően fontos kritérium: csak így teljesíthetjük ugyanis a vásárlók elvárásait. A Flextronics tapasztalata az EMS (elektronikai gyártás) ágazatban, globális jelenlétünk és az, hogy tevékenységünket ipari parkokra fókuszáljuk, lehetővé teszi számunkra, hogy megfeleljünk ezeknek az elvárásoknak, és az egyszerű gyártásnál jóval többet kínáljunk. Hetente jelentős mennyiséget vagyunk képesek leszállítani már a termék megjelenésének első napján és azt követően is, ami garanciát jelent arra vonatkozólag, hogy mindig megfelelő készlet áll majd rendelkezésre, és a bevezetés problémamentes lesz.”

A gyár elhelyezkedése számottevően javítja a foglalkoztatást a térségben.
“Különös öröm a számunkra, hogy a Microsoft és a Flextronics úgy döntött, Sárváron helyezi el az Xbox gyártási üzemét, ugyanis ennek révén körülbelül 2.000 munkahelyet biztosít Magyarországon.” – jelentette ki Varga Mihály magyar pénzügyminiszter. “Szakképzett munkaerőt és stratégiai elhelyezkedést kínálunk. Továbbra is tartós és gyümölcsöző együttműködésre számítunk a Microsofttal és a Flextronics-szal.”

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • balumaci #56
  nem,szerintem ez csak jót tesz a piacnak(gy.k.:árverseny)
 • PyRex #51
  Igen? Megis a legtobb vilagsikeru nev PC-re jott ki. Amikkel meg ma is iszonyuan sokan jatszanak... MGS1 volt a PSX legsikeresebb jateka, de ki jatszik mar azzal? Ellenben a Doom-mal meg iszonyu sok fanatikus jatszik, ismeroseim is allandoan Doomoznak, pedig az aztan mostani szemmel nezve nulla...

  PyRex
 • GAMECUBE #47
  sokan elfelejtettek azt az icipici tenyt, hogy a N is ott lesz, es nagyon megalazza a MS-t.
 • GAMECUBE #46
  nah ez egy jo hir:))) nem is kell hozzaszolas:) ennyit arrol hogy xbox a világalázo indulás meg minden:)
 • GAMECUBE #45
  ez igaz:))) de szerintem egyre tobb multiplatform game jon.... nekem azert jo a N mert azon rengeteg olyan asz game van, ami mas gepen nem erheto el.... sony xbox ilyenekkel lenyegesen kevesebbel bir.
 • Viza #44
  VAZZE, NEM UNJATOK MEG EZT A BAROMSAGOT!?

  Konzol-pc, konzol-konzol haboru... 500-szor egymas utan elhangzik ugyanaz a 4-5 "erv"...
  - Jajj, a pc-t allandoan fejleszteni kell, meg bonyolult is!
  - De en tudok rajta tablazatot kezelni, weboldalt szerkeszteni is, bebebeee!
  Mint a dedosok. Nem lenne egyszerubb, ha mindenki szepen visszavonulna a valasztott hardware-e melle, es nem probalna meg profetakent megteriteni a masik tabor elkotelezett hiveit?
 • Fatality #40
  GAMECUBE: Te mit küzdessz már itt? Megjelenik egy konzolos hír és te nagy csinnadrattával dirr-durr közepette bevonulsz az "XBox suxx gamecube rulez" dumáddal és megállás nélkül nyomod a szöveget. Ki az isten kiváncsi erre?

  Szóval a kérdésem továbbra is az, hogy: MIT AKARSZ EZZEL ELÉRNI?
 • GAMECUBE #38
  azert tartom hulladeknak, mert felevente uj hardvert kell hozza venni, es ez nekem nem teccik, ha kb 1-2evig huzna, akkor megfelelne, de igy nem, egyebkent jo gamera, csak emiatt vagyok kibukva no.
 • GAMECUBE #36
  pc gamera hulladek, minden masra kivalo
 • GAMECUBE #35
  ezt csak akkor ird be, ha azt mondom, hogy huu bazze sokal jobb a konzol netes resze, meg jobban lehet rajta netezni, .... na ha ilyet mondtam, akkor irj ilyet.