JohnnyCage

AOpen: indul a DVD+RW meghajtók tömegtermelése

A tajvani AOpen bejelentése szerint a társaság hamarosan megkezdi a legújabb generációs újraírható DVD szabványra, vagyis a DVD+RW-re épülő meghajtók tömegtermelését.

Az ACER leányvállalata Yang Wen-tze szóvivő szerint decemberben kezdi meg a meghajtók tömegtermelését. Az AOpen a saját márkaneve alatt piacra kerülő DVD+RW meghajtókat a Ricoh technológiájára építi, és az eszközök számos kulcsfontosságú komponensét is az utóbbi cég fogja szállítani.

A Ricoh a Philips és a Hewlett-Packard cégek mellett a DVD+RW formátum fő támogatója, és vezető fejlesztője. A társaság segítségével az AOpen a riválisoknál legalább három hónappal korábban piacra dobhatja DVD+RW meghajtóját. A Ricoh egyébként teljes DVD+RW felszerelést szállít az AOpennek, beleértve az író/olvasó fejet és a chipkészletet is.

Yang Wen-tze fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a társaság, bár még piacra sem dobta a DVD+RW eszközt, már a közelmúltban jelentős rendelést kapott több disztribútortól. A saját márkanév alatti értékesítés mellett az AOpen várhatóan nagymennyiségű OEM rendelést is kapni fog az új meghajtókra.

Az AOpen optikai meghajtókkal foglalkozó részlege jelenleg mind CD-ROM, mind CD-RW és DVD-ROM meghajtókat gyárt. Az eszközök a legyártott darabszámot illetően 55, 35, illetve 10 százalékos részarányban teszik ki a három meghajtótípust. Az új DVD+RW meghajtó mellett a társaság másik újdonsága a 32-szeres sebességű CD-RW újraíró meghajtó, amelynek mintapéldányai decemberben készülnek el, a piaci megjelenés pedig januárra várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!