SG.hu

Matáv: működik a fordított díjelszámolás

A Matáv szerződést írt alá 2001. november 20-án a GTS-sel és november 21-én az EnterNettel, két újabb országos elérésű hazai internetszolgáltatóval az 51-es behívószámú internethozzáférés fordított díjelszámolásáról. Eddig hasonló megállapodás a Matáv és három jelentős internetszolgáltató (az Axelero, a Vivendi és a MátrixCom) között jött létre.

A fordított díjelszámolás azt jelenti, hogy az ügyfél az internet használata után nem a Matávnak fizet távközlési díjat közvetlenül, hanem az internetszolgáltatónak.

A kétoldalú megállapodás lehetővé teszi, hogy az internetszolgáltatók ügyfelei most már az 51-es behívószámon országosan is igénybe vehessék az így kialakítható, új internet szolgáltatási csomagokat. Az internetszolgáltatók tehát szabadon alakíthatnak ki díjcsomagokat (pl. pre-paid csomagokat), amelyek alapján meghatározhatják az internet percdíjakat előfizetőiknek. Lehetőségük nyílik még egyedi megoldások alkalmazására is (pl. olyan csomagokat állíthatnak össze, amelyek az ügyfélnek bármely napszakban kedvezményes internetezést biztosítanak), ezzel is növelve szolgáltatásuk minőségét és választékát.

Az új díjelszámolás előnyös az ügyfélnek is, mert a kialakítandó kedvezményes csomagokkal olcsóbbá válhat az internetezés, egyszerűbben számítható majd ki a szolgáltatás tényleges költsége, és csökkenhet az internetezés összköltsége is.

A most aláírt szerződések biztosítják, hogy az internet felhasználói piac akár 80%-nak elérhetővé váljék a kedvezményes internetcsomagok használata.

A Matáv továbbra is törekszik arra, hogy minél több internetszolgáltatóval hasonló megállapodást írjon alá a fordított díjelszámolásról. Ezzel is hozzá kíván járulni a hazai internetezés gyorsabb elterjedéséhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gamer001 #31
    Csak sajnos én nem tartozom a Matáv körzétebe . . .
  • Inquisitor #28
    Már úgy értettem óránként 390 ...
    Bár ha a hírek igazak, akkor eltörlik a 150 Ft-os kedvezményt, bár azt megpróbálták idáig is vagy 6x ...
  • Inquisitor #27
    Gamer001, nagy élmény lehet 390Ft-ért nettezni a Vivendin-nél, a Matávos arcok ennyiért 2 napig netteznek éjszaka!!! :(
    Vivendi NEM rulez!!!
  • gamer001 #26
    Nem akarok reklámot csinálni, de a V-fon területein a V-net szolgáltatásokat így lehet már egy ideje használni (én is ezt használom :))) )
  • item #25
    "videó, hang) fogadását akár 38 Mbit/s-os sebességgel, míg a feltöltési sebesség maximum 2 Mbit/sec lehet." Nem semmi ! Ez lenne a legtutibb...
  • skorpio7 #24
    Melyik szolgáltatónál lehet ezt igényelni ?
    Vagy ez vállalati net és onnan netezel ?
    Mindenesetre ez a jövő ! :

    TERMINAL

    Elérhető a kétirányú műholdas internet
    Renton, 2001.11.22. 12:04

    A SES ASTRA cég bejelentette az ASTRA Broadband Interactive System (BBI) kétirányú műholdas Internet-szolgáltatás kereskedelmi elérhetőségét.

    A BBI az első olyan szolgáltatás, amely az Astra 1H műhold K-sávját használja, és a kontinens teljes területén kétirányú, szélessávú műholdas szolgáltatást nyújt.

    A felhasználók a végpontokon elhelyezett Satellite Interactive Terminálokon (SIT) keresztül végezhetik az adatok, illetve multimédiás tartalmak (videó, hang) fogadását akár 38 Mbit/s-os sebességgel, míg a feltöltési sebesség maximum 2 Mbit/sec lehet. Az adatok az Astra 1H műholdon keresztül érkeznek a BBI központjába, ahonnan csoportos üzenetküldéssel haladnak tovább műholdon, vagy a földi gerinchálózaton keresztül céljuk felé.

    A Broadband Interactive System a Digital Video Broadcast - Return Channel over Satellite (DVB-RCS) szélessávú szabvány első kereskedelmi implementációja, amelyet elsősorban asszimetrikus kétirányú kommunikációra optimalizáltak, és támogat minden IP-alapú szolgáltatást, például file-ok átvitelét, az e-mailezést vagy akár videótelefonálást.
  • MuldR #23
    Januartol de sokan nem fogunk netezni !
    A Mobilszolgalatatok kozott sincs arverseny, pedig 3 an vannak. ITT SE LESZ!
    Megint mi fogunk rafizetni!
  • MaDFoX #22
    Jah az a reklám tényleg elég csúnya... ...bár... ...vehettek volna mondjuk egy struccot, vagy pulykát is, esetleg egy brontoszaurusz talán rondábban festett volna a dróton... ...más aligha.
    De a versenytársak hogy kérjék ki maguknak... ...egyszerűen madárnak nézik őket... ;) A Matáv meg minket...

    Ps: Könnyen pofázom nov. 1-óta 2MBPS static mikrós internet van... :S KITARTÁS!
  • fotel #20
    KIT ÉRDEKEL A MATÁV JAVASLATA? CSAK EGY ROHADT CÉG

    TÖRVÉNYT NEM NEKIK KÉNE CSINÁLNI