Csabi

Helytakarékos asztali számítógép

A Compaq az Armada, a Prosignia és a DeskPro termékcsaládot felváltó Evo szériáját és az ehhez tartozó számítógépeit idén májusban jelentette be. Azóta a cég természetesen számos új, egyre nagyobb teljesítményű PC-t is bemutatott. A Compaq az Evo termékcsaládja esetében azonban a Comdexre is tartogatott meglepetést, hiszen bejelentette a legújabb D500 típusú számítógépét. Ezt az asztali PC-t a cég igyekezett úgy kifejleszteni, hogy az designos formájával felkeltse a vásárló érdeklődését.

A Compaq Evo D500 számítógép a cég szerint 75 százalékkal kisebb, mint a hagyományos asztali PC-k. A nagysága körülbelül 31,5 x 32 x 7 centiméter, míg a súlya 5 kilogramm. További érdekessége, hogy egy kiegészítő eszköz segítségével fekvő és álló helyzetben is használható. Ennek köszönhetően nagyon helytakarékosan helyezhető el az asztalon.

A Compaq természetesen nemcsak a helytakarékos kialakításra figyelt oda a fejlesztések során, hanem a megfelelő teljesítmény biztosítására is. Az Evo D500 az Intel Pentium 4 illetve az Intel Celeron processzorokra épül. A számítógépbe a jövőre megjelenő Pentium 4 Northwood CPU-k is belekerülnek majd. Az új PC a MultiPort és a MultiBay technológiákat is támogatja. A MultiPort a különböző vezetéknélküli megoldásokkal kompatibilis, míg a MultiBay lehetővé teszi a különböző adattároló eszközök és perifériák számítógép kikapcsolása nélküli csatlakoztatását.

A Compaq az Evo D500 bemutatása során hangsúlyozta, hogy a kis méretű kialakítás nem befolyásolja a stabilitást, ugyanis különleges hűtőbordákat és hűtőventilátorokat alkalmaz. Ezeknek köszönhetően a nagy teljesítményű processzorok is megfelelő hőmérsékleten működtethetők. A cég szerint az Evo D500 az új hűtőrendszernek köszönhetően 50 százalékkal csendesebb, mint az eddigi Compaq PC-k.

A Compaq tervei szerint az új, Evo D500 típusú számítógépek a jövő év első negyedévében kerülnek piacra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcs #7
    kepzeljetek el, szereltem. de ez nem arrol szol, ez 1 gep amit DOBOZBAN OSSZESZERELVE megvesznek, hasznaljak majd leselejtezik. ez egyertelmuen NEM BUHERATOROKNAK LETT KITALALVA. biztosan van olyan ember akinek egy ilyen gep pont megfelel, es az arat is megadja erte, valamint orul hogy megint szebb kett a szobaja. nem en vagyok az, nem is ti, valoszinuleg ilyen forumot se sokat lat, de vannak ilyenek. ezt az ajanlani tudnam dolgot meg tenyleg hulyen fogalmaztam, ez van. remelem mar ertheto mire gondoltam. mind1, regi cikk, ugyse erdekel mar senkit :)
  • tomcs #4
    itt nem is a meret a lenyeg hanem a design. vannak olyan emberek akik pl nem birnak elviselni egy hifi-t se annyira ruhellik ezeket a "kockadobozokat", es kulonben is ezeket a gepeket nem azert csinaljak hogy tudd szerelni, aki ilyet vesz annak mar bonyolult pl cdt irni a windows telepites meg megoldhatatlan. szoval ez egyaltalan nem az en (meg gondolom ez meg sokakra igaz) igenyemhez keszult, de attol meg lehet jo, ha nem lenne olyan huzos ara szerintem nyugodtan ajanlanam laikusabbaknak.
  • Laalee #3
    nos egy fekvo haznal nem mindegy hogy 5 centi vagy 10 centi magas? igyis ugyis sok helyet foglal, ha meg rateszed a monitort, ugyis az fogja behatarolni hogy hova teszed.