Franczy

Új mobil AMD processzorok

Az Advanced Micro Devices képviselőinek az elmúlt héten tett nyilatkozataiból egyértelműen kiderült, hogy a cég a közeljövőben minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a hordozható számítógépekbe, illetve szerverekbe szánt processzoraira, és részben már ezt az elhatározást bizonyítja, hogy az AMD képviselői hétfőn két új mobil processzort jelentettek be. Az egyik újdonság az 1,2 GHz-es frekvenciájú mobil AMD Athlon 4 chip, a másik pedig a 950 MHz-es, hordozható számítógépekbe szánt AMD Duron processzor.

Úgy vélem, hogy a 2002-es esztendőben egyre nagyobb sikereket érünk majd el a hordozható, illetve szerver számítógépekbe szánt processzorok piacán, az asztali számítógépekbe szánt chipek esetében pedig a legrosszabb esetben is megőrizzük jelenlegi piaci pozíciónkat - nyilatkozta a napokban Jerry Sanders, az AMD vezérigazgatója.

Az AMD képviselői szerint a most bejelentett két új mobil processzort a nagyobb számítógépgyártó cégek közül először a Compaq Computer alkalmazza majd. A houstoni cég a Presario 700-as notebook termékcsaládban teszi először elérhetővé az új mobil AMD processzorokat, mely családba tartozó új notebookokra egyébként november 21-től vesz fel a cég rendeléseket.

A bejelentés kapcsán az AMD képviselői elmondták, hogy a most bejelentett új processzorok még csak a kezdetet jelentik, ugyanis a cég a közeljövőben minden eddiginél agresszívabb piacpolitikát folytat majd a mobil processzorok piacán. A Sunnyvale-i székhelyű céghez közelálló források szerint a hordozható számítógépekbe szánt AMD processzorok esetében is hamarosan bevezetik majd a régi-új teljesítmény viszonyszám jelölési rendszert. Ezek szerint az AMD a közeljövőben piacra dob egy 1,5 GHz-es működési frekvenciájú mobil Athlon 1800+ típusjelzésű processzort, valamint egy körülbelül 1,3 GHz-es frekvencián üzemelő Duron 1500+ típusú mobil chipet.

Az AMD természetesen nem tartja titokban az új mobil processzorok árát, így tudni lehet, hogy az 1,2 GHz-es AMD Athlon 4 processzor nem kevesebb mint 525 dollárba, a 950 MHz-es frekvenciájú mobil AMD Duron chip pedig 160 dollárba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!