JohnnyCage

Újabb 900 MHz-es US III-alapú SUN szerverek

A SUN Microsystems egyre több termékében kezdi alkalmazni az UltraSPARC III processzor megnövelt órajelű, réz technológiával készülő változatait, amelyek elődeiknél jóval nagyobb teljesítményt ígérnek.

E héttől kezdve immár a SUN középkategóriás szerverei is az új, 900 MHz-es UltraSPARC III processzorváltozatot alkalmazzák, amelyet a korábbi, 750 MHz-es változathoz hasonlóan a Texas Instruments gyárt a cégnek. Az új, 900 MHz-es chipek már korábban bekerültek a társaság csúcskategóriás SUN Fire 15K szervereibe, a napokban azonban a középkategóriás rendszerek körében is megtörtént a váltás.

A Texas Instruments réz-alapú technológiája lehetővé teszi, hogy az új processzorok magasabb órajeltartományban működhessenek, mintegy 20 százalékkal megnövelve ezáltal az összteljesítményt, közölte a SUN. A SUN Fire középkategóriájú modellek számos piaci szegmenst céloznak, úgymint a vállalati, az oktatási, illetve a tudományos területen való alkalmazás. A megnövelt teljesítmény minden területen hatékonyabbá teszi a felhasználók munkáját.

A processzorok sebességének növelése az elemzők szerint szükséges volt a társaság számára, mert a konkurencia termékei kezdték felülmúlni a SUN rendszerek teljesítményét. - Teljesítmény szempontjából jelenleg a SUN tart a leghátrább - mondta Nathan Brookwood, az Insight 64 vezető elemzője az októberben megrendezett Mikroprocesszor Fórumon.

A középkategóriájú szerverek piacán a SUN mindkét nagy riválisa, az IBM és a HP is piacra dobott a közelmúltban olyan újdonságokat, amelyek veszélyeztethetik a társaság pozícióját. Az IBM nemrég bejelentett p690-es modellje 1,1 illetve 1,3 GHz-es Power4 processzorokra épül, a HP pedig saját PA-RISC processzoraira, valamint az Intel Itaniumra épített új szervereivel jelent meg a piacon. Brookwood szerint az erős konkurencia, főleg az Itanium térhódításával komolyan veszélyezteti a SUN piaci helyzetét.

A társaság a közelmúltban jelentős árcsökkentéseket hajtott végre UNIX-alapú szerverei körében, amelynek célja a megoldások még vonzóbbá tétele a jelenlegi, mélyponton lévő piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KIP #1
    Sajna csak az a baj vele hogy gyengébb mint egy
    1,4-es TB és az szomorú teljesitmény egy szerverbe szánt procitól(ami ráadásul RISC)...