Franczy

Toshiba Magnia 7100 vállalati szerver

A Toshiba America Information Systems (TAIS) Computer Systems Group (CSG) részlege a napokban bejelentette a Toshiba Magnia 7100-as típusú vállalati szervert, melyben négy darab 900 MHz-es frekvenciájú Intel Pentium III Xeon processzor kapott helyet.

A bejelentés kapcsán a Toshiba képviselői elmondták, hogy a Magnia 7100 napjaink egyik legrobosztusabb, legnagyobb teljesítményű vállalati szervere, mely ráadásul kedvező ár/teljesítmény aránnyal rendelkezik. A fejlesztők szerint a Magnia 7100 minden olyan környezetben képes a helytállásra, ahol nagy számítási teljesítményre, nagy tárolókapacitásra, nagy adatátviteli sebességre és magas fokú megbízhatóságra van szükség. A Toshiba Magnia 7100-as vállalati szerverek belépőszintű modelljében négy helyett "csak" két darab 900 MHz-es Intel Pentium III Xeon processzor van, így a szerver alapára 15500 dollár.

Úgy gondolom, hogy a mai "adatéhes" világban a vállalatok számára az az elsődleges szempont egy szerver vásárlásakor, hogy a kiszemelt modell a maximális teljesítményt nyújtsa, miközben üzemben töltött ideje ugyancsak maximális, a magas szintű megbízhatóságról már nem is beszélve - nyilatkozta Steve Andler, a Toshiba CSG marketing részlegének alelnöke.


A Toshiba Magnia 7100-as sorozatú új szerverekbe maximálisan négy darab 900 MHz-es Intel Pentium III Xeon processzor rendelhető, az alapkiépítésben 512 MB-os ECC SDRAM rendszermemória pedig akár 16 GB-ra is bővíthető. A Magnia 7100 ezenkívül 64 bites hot-plug PCI slotokkal, ugyancsak 64 bites Ultra160-as RAID SCSI vezérlővel, valamint 10000-es percenkénti fordulatszámmal rendelkező Ultra160 SCSI merevlemezekkel rendelkezik.

A Magnia 7100-as szerverek 3,5 colos hot-swap SCA drive bővítőhellyel is rendelkeznek, melybe akár a szerver működése közben is bármikor betehetők, illetve kivehetők a 9, 18, illetve 36 GB-os kapacitású hot-swap merevlemezek. Az új Toshiba szerverekhez rendelhető kiegészítő meghajtókat tartalmazó torony segítségével a rendszer össztárolókapacitása elérheti a 432 GB-ot, vagyis megközelítőleg fél terabyte-ot. A Magnia 7100 RAID kontrollere egyébként a RAID 0, 1, 5, 10, 50 szabványokat támogatja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!