JohnnyCage

Alsókategóriás IBM Unix szerver

Az IBM szerdán kiadta azt a p610-es Unix szervert, amely a társaság Unix vonalának leggyengébb szegmensét, az alsókategóriát hivatott megerősíteni.

A Colt kódnévvel ellátott, duálprocesszoros IBM p610 megoldás, amely a szerverek piacán széles körben elterjedt Unix operációs rendszerre épül, 7495 dolláros alapáron szerezhető be, közölte Val Rahmani, az IBM Unix szerverekkel foglalkozó részlegének újonnan kinevezett menedzsere. A vezető elmondása szerint a hasonló megoldások 8 GByte memóriával és 36 GByte merevlemez kapacitással ezidáig 43800 dollárba kerültek.

Az IDC jelentése szerint a "Kék Óriás"-ként is nevezett IBM az idei év második negyedében 15 százalék részesedéssel rendelkezett a belépő szintű, 100 ezer dollár alatti Unix szerverek piacán, jóval elmaradva a piacvezető SUN Microsystems, illetve a második Hewlett-Packard mögött. A társaság azonban folyamatosan erősíti Unix szerver részlegét, és nyílt támadást indított a konkurencia ellen.

Az új IBM p610 22 cm magas, önállóan is állhat, vagy keretbe (rack) építhető. A 291 GByte merevlemez kapacitással rendelkező szerver kettő darab Power 3-II mikroprocesszort tartalmaz, amelyek órajele 375 vagy 450 MHz lehet. A gyártó IBM mind a kis-, mind a közepes- és nagyvállalatoknak ajánlja az p610-et.

A társaság a közelmúltban adta ki a p610-nél jóval nagyobb teljesítményű Regatta Unix szerverét is, amely azonban már az új, Power4 processzorokra épül. A Regatta szervert az IBM a szeptember végén kiadott új, csúcsteljesítményű SUN megoldás vetélytársának szánja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szucsati #1
    Naja... kinek mi az alsokategoria {8-))

    Hogy lehet HP a masodik. Az akkora sz*rokat gyart.
    Hallottam, hogy par nap alatt elfustolnek benne a meregdraga alaktreszek.
    Nem nagyon vennek HP cuccot. Optikaban jo, de a tobbiben... mar a monitorai is rosszak.