JohnnyCage

A Nokia és a Sony-Ericsson teszteli az SMS utódját

A világ legnagyobb mobiltelefon gyártójának számító Nokia Corp., valamint a közelmúltban megalakult Sony-Ericsson Mobile Communications AB cégek hamarosan megkezdik a multimédiás üzenetküldési rendszer (MMS) kompatibilitási tesztjeit.

Az SMS-t leváltó új üzenetküldési rendszer, az MMS (Multimedia Messaging Service - Multimédiás Üzenetküldési Szolgáltatás) kompatibilitási, azaz együttműködési teszjeit a jövő év legelején kezdi meg a két gyártó, derült ki egy közösen kiadott sajtóközleményből.

Az SMS 160 karakter hosszúságúra van korlátozva. Utódja, az MMS azonban jelentősen kibővített képességekkel fog rendelkezni, és többek között alkalmas lesz 160 karakternél jóval hosszabb szöveges üzenet, grafika, fényképek, audió- és videófájlok továbbítására a mobiltelefonok között, olyan technológiák segítségével, mint például a WAP, a GPRS, a UMTS, vagy a 3G.

A Nokia és az Ericsson cégek még júniusban csatlakoztak a Motorola és Siemens gyártókhoz, valamint számos szoftver- és rendszerfejlesztő társasághoz, mint az SMS-t leváltó MMS szabvány támogatói. Az MMS egy szabadon hozzáférhető és felhasználható technológia, amelyet a 3GPP és WAP Forum szervezetek is elfogadtak.

A GSM Association szövetség becslése szerint az idei évben 200 milliárd SMS üzenet kerül továbbításra a világ GSM mobilhálózatain. Mindezt alátámasztja, hogy csak az első negyedévben 50 milliárd SMS-t küldtek el a világ mobil felhasználói, amely az ötszöröse az egy évvel korábbi eredménynek. A társaságok azt remélik, hogy az SMS hihetetlen népszerűségét a közeljövőben az MMS is eléri majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • WGL #5
    egy telefon araba :)