JohnnyCage

A Microsoft módosít az Xbox specifikációján

A szoftveróriás Microsoft hivatalosan is megerősítette, hogy a társaság első játékkonzolja, a novemberben megjelenő Xbox, kisebb merevlemezes meghajtót fog tartalmazni, mint amekkora a korábbi tervekben szerepelt.

Az Xbox játékkonzol, amelyet a Microsoft a Sony PlayStation 2 és Nintendo GameCube játékkonzolok riválisának szán, eredetileg 10 GByte-os merevlemez meghajtót tartalmazott volna. A szoftveróriás a napokban azonban bejelentette, hogy ez a specifikáció 2 GByte-tal kisebbre, 8 GByte-osra módosul.

Az ActiveWin weboldal jelentése szerint a rendmondi központú Microsoft több egyéb hardverelemet is megváltoztatott az Xbox játékkonzolban, ami a merevlemez méretének lecsökkentése fényében beigazolódni látszik. A szoftveróriás nem közölte, hogy a specifikáció módosítására miért volt szükség, de alighanem a költségek csökkentése volt a cél. A Microsoft feltehetően csökkenteni szeretné az Xbox kiskereskedelmi árát, ami érthető, hiszen a konkurens Sony és Nintendo cégek is hasonló lépéseket tesznek, illtve terveznek.

A kérdés ezekután csak az lehet, hogy a Microsoft, amely kizárólag az Xbox játékkonzol marketingkampányára 500 millió dollárt szán, miért küszködne nemsokkal a kiadás előtt néhány dolláros megtakarításokkal, egy-egy alkatrész olcsóbbra cserélésével. Az Xbox játékkonzol, amely a társaság első próbálkozása a Sony és Nintendo cégek által uralt, évi 40 milliárd dolláros konzolpiacon, a gyártó tervei szerint november 18-án jelenik meg az Egyesült Államokban, Japánban és Európában pedig 2002 elején kerül forgalomba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ali #15
    Azért az ára sem közönbös. A Nintendo -amellett, hogy a legjobb minőséget adja- még olcsóbb is, mint a másik kettő.
  • CSOCSO #13
    250 mhz röl visszaugrik 233 ra a gef 3 ja!
  • Ali #11
    Tudtommal a konzolok legnagyobb piaca Japán, ők ott meg se jelennek (egyenlőre) az Xbox-al.
  • Viza #9
    Hogy merulhet fel egyaltalan valakiben, hogy az Xbox NEM lesz sikeres?
    Ez nem hardverkerdes, 500millio dollarbol olyan agymosast fognak csinalni, hogy menni fog utanna a biznisz nekik.
  • Ali #6
    Csak legyen olyan balfasz, aki megveszi.
  • Ali #4
    Billy bácsi rá fog baszni. (he-he)
  • Nyiri #2
    eh... inkabb maradtak volna a software-nel inkabb azon kellene javitani mint a konzolon rontani
  • ixyon #1
    szarból mégszarabbat