Csabi

Három új MP3 lejátszó

A D-Link mellett a FID is bemutatta a legújabb, digitális MP3 audiolejátszóit, amelyek megfelelő hatékonyságot és könnyű hordozhatóságot biztosítanak.

A D-Link legújabb MP3 lejátszója a Roq-it DMP-210 nevet kapta. Steven Joe, a D-Link elnöke szerint az új készüléket úgy fejlesztették ki, hogy az funkciókban gazdag legyen, ugyanakkor elérhető áron lehessen megvásárolni. A DMP-210 nagyon jó teljesítményt nyújt és kiváló minőségű audiolejátszásra képes. Összesen 32 megabájt integrált Flash memóriával rendelkezik, amely körülbelül egy órányi zene tárolására alkalmas. Ha ez nem lenne elegendő, akkor lehetőség van a memóriakapacitás bővítésére. A készüléken egy SmartMedia foglalat is megtalálható, amelybe akár 128 megabájt kapacitású memóriakártya is belehelyezhető. A Roq-it egy viszonylag nagy LCD kijelzővel rendelkezik, amelyen többek között az MP3 fájlokkal, a lejátszás módjával és az elemek állapotával kapcsolatos információk jelennek meg. A lejátszó a számítógéphez USB interfészen keresztül könnyedén csatlakoztatható. A 99 dollárba (28000 forintba) kerülő Roq-it készülékhez egy gazdag szoftvercsomag is jár, amelyben többek között megtalálhatók az MP3 Manager, az AudioCatalyst és az eMusic programok is.

A FID is bemutatta a legújabb irock! 510 és irock! 520 típusú MP3 lejátszóit, amelyek körülbelül ugyanabba az árkategóriába tartoznak, mint a D-Link Roq-it. Mindkét új eszköz könnyen hordozható, hiszen akár egy zsebben is elférnek. A két készülék tulajdonképpen az integrált memóriák kapacitásában tér el egymástól. Az irock! 510-ben összesen 32 megabájt, míg az irock! 520-ban 64 megabájt memória található meg. Mindkét modell tartalmaz egy SmartMedia foglalatot, amelyek a 128 megabájtos memóriakártyákkal is kompatibilisek. A készülékek USB interfészen keresztül csatlakoztathatók a számítógéphez. Az MP3 fájlok áttöltése gyorsan és egyszerűen elvégezhető. Az új, irock! 500 szériás MP3 lejátszók októberben kerülnek piacra. Az irock! 510 ára 79 dollár (22000 forint) lesz, míg az irock! 520 körülbelül 100 dollárba (28000 forintba) fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wandaaal #18
    Nem tud valaki olyan lejátszót, ami nem tesz szünetet a számok közé??? Pl. mix albumok hallgatásánál ez extra zavaró...
  • kako #17
    Valaki itt felrebeszel. A cikkben 128 Megabajt-rol van szo, mint tarolokapacitas, a 192 pedig Kilobit/sec., ami mintavetelezesi frekvenciajat jelol.
  • Tomcat.no1 #9
    Nekem egy Lenoxx mp3/CD player-em van, és a CD íróm egy újraírható CD-t fullosan 20p alat ír fel (110-150 mp3), s a CD-RW 400-500 HUF! Szerintem eddig ez a legjobb hordozható mp3 megoldás! (35e-ért)
  • wandaaal #6
    Faja a Thomson cucc...
  • Laalee #4
    az a legjobb hogy meg lemezt se cserelhet az ember mert többe kerul a flash kartya mint a kütyü
    nemtom miert nem a mini cd t eroltetik majdnem ugyanekokra lehetne es fillerekbe kerulne az adattarolas
  • AnarchoiD #1
    mikor jonnek mar ra a cegek, hogy ijen kis apro 128megas mp3 lejatszok semmire se jok ? egy normalis album 192Kbit -es ....

    CD-s mp3 playereket a nepnek, vagy 500megas ramosokat!