JohnnyCage

Készül az Xbox utódja

Bár még az Xbox megjelenésére is várni kell, a szoftveróriás Microsoft már a játékkonzol utódját, az Xbox 2-t, becsületes nevén a HomeStationt fejleszti.

A HomeStation kódnevű eszköz a társaság tervei szerint már nem csak egy játékkonzol lesz. A Microsoft az Xbox utódját egy komplett, multimédiás szórakoztató berendezésnek szánja az otthonokba. Mindezt a brit PC Format magazin hozta nyilvánosságra meg nem nevezett hírforrásokra támaszkodva. Az információt emellett több Microsoft közeli egyéb hírforrás is megerősítette.

A HomeStation egy digitális szórakoztatóközpont funkcióját fogja ellátni az otthonokban, és szélessávú internetes hozzáférésén keresztül alkalmas lesz többek között online audió- és videóanyagok vételére, amit az eszköz továbbítani fog a különböző szórakoztatóelektronikai eszközökre, mint például a tévére, és a Hi-Fi toronyra. A fő konkurens Sony egyébként hasonló eszköznek szánja a PlayStation 2 utódját.

Az információk szerint a HomeStation ugyanaz a PC-Játékkonzol keverék lesz, mint az Xbox, hasonlóképp valamiféle Windows változatot fog futatni, ráadásul szintén az nVidia nForce platformjára épül majd. A beépített merevlemez segítségével a HomeStation DVR-ként (Digital Video Recorder - Digitális Videófelvevő) is funkcionálni fog, bár ezt korábban már az Xboxba is igérte a szoftveróriás.

A HomeStationt többek között nagyteljesítményű, .NET-alapú szerverek fogják ellátni online tartalommal, és feltehetően az óriáscég WebTV-alapú tervei is kapcsolódni fognak az eszközhöz. Az Xbox következő változata a jelek szerint már a Microsoft meglehetősen merész elképzelését tükrözi a hálózatba kötött digitális világról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • narumon #34
  "Jo etvagyat! Ja igen, en is windozt hasznalok persze, csakhogy ettol meg nem hodolok be az elnyomasnak es KENYSZERUSEGBOL hasznalom"

  Kényszerűségből? miért? Valaki ott áll mögötted egy stukkerrel a halántékodon vagy mi?
 • narumon #33
  Remek érveket hallottunk itt aminek a világon semmi köze nem volt se az xboxhoz de még a valósághoz sem. Amit pl gulasoft felhozott nekünk ezt bármelyik cégre rá lehetne akasztani. Mst cseréljük ki intelre Bill Gates-t meg Andy Grovera. Akkor is passzolni fog a dolog. De ha már konzoloknál tartunk akkor cseréljük ki az egészet sonyra. Mhm nem hiszem hogy sokkal jobban járnánk. Maradjunk abban hogy ettől mindegyik cég nagyon messze áll - hála istennek - és tökmindegy melyik lenne ennyire monopol (ilyen egyébként sosem lesz) mindenképpen szarul járnánk, szóval nem kell mindig az MS sux divatduma.
 • narumon #28
  "ugy akarnak kaszalni mint oprendszerekkel mindig hoznak ujjat, es vedd meg evente... [email protected] b3!"

  Miért? Téged köteleztek hogy vegyél új oprendszert? Nem. Hát akkor nem értelek...
 • narumon #26
  "Az XBox a születése pillanatában halott lesz."

  Szerintem meg az egyik legjobb konzol lesz...

  "Gondoljatok bele ha megjelenik és lesz rá pár értelmes program akkor sem kell megvenni, mert pillantok alatt lesz pc-re xbox emulátor hiszen alig kell valamit emulálni!"

  Ez igaz, de akinek nincs pcje az nagyon olcsón fog egyett kapni. Mivel Xbox=PC és 150e Ft..

  "Nagyon remélem ezen az ösvényen az m$ elkönyvelheti majd legnagyobb bukását."

  Én meg abba bizok hogy végre lesz a nagyszobába a tv meg a hifi mellett egy dvd/divx/mp3 lejátszó.. :P
 • skorpio7 #24
  Na !
  Ezek után leshetik , hogy ki fog venni Xbox-ot !
  Már itt is van a hírek az újabb verzióról , de még az első változat sincs kint .Mire egyáltalán kapni lehet itthon az Xbox 1.0-t , addigra az én ( és szerintem mindenki ) pc-jében már rég , egy legalább Xbox 2.0-ás szintű hardver fog csücsülni .
  Itt aztán tényleg pénzkidobásról lehet majd beszélni .
  Ugyan mit ér mostmár az Xbox-os 733 MHz-es PIII-as ???
  Hát igen ... szart se ér .
  Igaz ugyan , hogy a sok süket amcsi , aki a billentyűzet betűit is alig ismeri , bukni fog egy "gamepad-os PC-re" .
  IQ 83 mind , aki erre költ majd !!!
 • Alien! #23
  Ez jó mert mire az xbox itt európában megjelenik,addigra már az új gépre fognak koncentrálni, 1 évet esetleg használod a gépet,aztán dobhatod a p*csába...Vagy a rosszabbik:Upgrade...
 • G.I.Gig #22
  A konzolok szarok és amit ez az XboX2 fog tudni azt má rég le fogja előzni a PC
 • Joe #18
  Senkinek nem tűnt fel, mit is jelent az az MS bejelentés? A jövőben 1 (max. 2) évente új konzol fog megjelenni, természetesen az új játékok csak azon fognak futni, pont ahogy most a PC-vel történik. Innen kezdve mi értelme van a konzolnak? (A PC-vel szemben?)
 • Csiszi #15
  A java tenyleg platformfuggetlen lenne, ha minden VM ugyanolyan lenne, csakhat nem ugyanolyanok :(

  Amugy anno az MS konyorgott a netscapenek, hogy tegyen tamogatast a VBscriptnek meg az ActiveX-nek (ami NEM java ellenfel, mivel mas kategoriak, viszont a maga nemeben mind a kettot kiralyul lehet hasznalni). Akkor meg az NS-nek volt nagyobb a tabora, nem tettek be, es senki nem anyazott hogy a rohadt szemetek ki akarjak szoritani az MS technologiajat, most meg hogy az MS csinalja ugyanezt o lett a fomumus... Azert ez valahol nem fer.

  Harmadreszt az IE6hoz le lehet szedni java kiegeszitest (NS-hez nincs activex meg vbscript support...)
 • ixyon #7
  a biztos-bugos szerintem tökéletesen heltálló. a JAVA meg nem azért hibáddzik, mert az m$nek nincs licensze, mert 2007ig van, csak azért nincs, mert
  1 a VB támogatnák, csak az ugye nem 1 súlycsoport a JAVAval, ásképp nincs esélye...
  2 ha valami JAVAs, akkor az elfut linuxonm, meg mac-en, meg minden más szaron is, ami nem vindózt használ, és ha nem futna csak vindózon, az nekik jobban teccene, mert akkor mindenki vindózt haználna