JohnnyCage

SonicBlue MP3 lejátszó 100 dollár alatt

A hordozható digitális zenelejátszók ára végleg csökkenésnek indult. A drágából megfizethetővé vált eszközök egyik legújabb darabja a SonicBlue Rio One, amely 99 dolláros árával igen csábító vétel lehet.

A SonicBlue új Rio One MP3 lejátszójának 99 dolláros ára zonban még mindig csak viszonylagosan alacsony, a közelmúlt áraihoz képest. Ha azt nézzük, 20 dollárnak megfelelő összegért jó walkmant kapunk, igaz a két eszköz között azért van némi technikai különbség a méret, a hangminőség és a szolgáltatások terén. A SonicBlue új eszköze a Sony MS Walkmanjénél azonban mindenképpen olcsóbb (431 dollár).


Az új Rio One a Rio 300 vonalát követi, illetve a két eszköz szinte egyező a kisebb módosításokat és a Rio One lecsökkentett árát leszámítva. A Rio One 32 MB beépített memóriával rendelkezik, de természetesen van foglalat a flash kártyák számára is, amellyel ezt a tárterületet bővíteni lehet. Az apró eszköz USB csatlakozással rendelkezik, és fülhallgató is jár hozzá. A működtetéshez szükséges egyetlen darab AA típusú elem, amely egyébként jár a készülékhez, a gyártó SonicBlue (korábban Diamond Multimedia) szerint átlagosan 10 órányi zenehallgatást tesz lehetővé.

Az eszközön tárolható zene mennyisége a formátumtól függő. A Rio One MP3 és Microsoft Windows Media Audio (WMA) formátumokat támogat, amelyekből CD közeli minőségben fél, illetve 1 óra fér a 32 MByte memóriába. Mindez természetesen mindkét irányba változhat a hangminőség rovására/javára.

A Rio One a SonicBlue online áruházán keresztül már kapható, és a boltokban is megjelenik néhány hét múlva.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • silanor #7
    Amugy ezekbe Compact Flash I megy?
  • silanor #1
    Ez tenyleg korrekt ar. Kivancsi leszek mennyit raknak majd ra az itteni uzletek?