JohnnyCage

Megtartja tajvani partnereit a Compaq

Az amerikai központú Compaq Computer számítógépgyártó a közelmúltban olyan tervet dolgozott ki, amelynek keretében a cég háromról kettőre csökkentené tajvani notebookgyártó partnereinek számát. A jelek szerint ez mégsem fog megtörténni.

A Compaq Computer legfrissebb, tajvani partnereihez irányuló notebook rendelései arra engednek következtetni, hogy az óriáscég korábbi terveivel ellentétben mégis fenntartja a partnerkapcsolatot mind a három céggel. Az Inventec, a Quanta, és az Arima így továbbra is gyártani fognak Compaq hordozható számítógépeket.

A Quanta Computer, amely ezidáig az Evo N150-es notebookokat gyártotta, a közelmúltban megszerezte az Evo N200 üzleti notebook gyártási jogát, valamint egy nagyméretű, 15 colos kijelzővel ellátott otthoni célra szánt típusét is. A gyártó augusztusban kezdi meg az Evo N200 szállítását.

A Quanta tavaly októberben kezdett el Compaq notebookokat gyártani, és az idei évben több, mint 400 ezer darabot fog leszállítani a cégnek. A Compaq Quanta felé irányuló rendelésének 80%-át a nagyobb, 14,1 és 15 colos kijelzővel ellátott modellek alkotják, amelyeket korábban az Arima készített. Az Arima ezen rendelések egy részét a negyedik negyedévtől ismét vissza fogja venni.

Az Inventec Appliance szintén fog Evo üzleti célú notebookokat gyártani, az Arima pedig a Presario otthoni célú eszközöket fogja készíteni. Az Arima, Quanta, Inventec hármasból a Quanta lesz a legrugalmasabb a gyárható típusokat, illetve mennyiséget illetően, ezért e cég rendelései fognak változni a notebookok iránti felhasználói kereslet függvényében.

A Dell, amely jelenleg a világ vezető PC gyártója, hasonló stratégiát követ, mint a Compaq. A Quanta készíti a társaság Latitude üzleti notebookjait, a Compal Electronics pedig az otthoni célra szánt Inspiron sorozatot. A Wistron, a korábbi ACER-DMS (Design and Manufacturing Service) gyártósorai nagyobb kapacitás szükséglet esetén bármelyik termékvonal gyártására készek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!