JohnnyCage

A chipipar gyengélkedni fog az egész évtizedben

[SiliconStrategies] Egyes elemzők szerint a chipipar az egész évtizedben gyengélkedni fog. Amennyiben az ipar kilábal a jelenlegi válságból, nagyobb növekedési ütem akkor sem várható egészen 2010-ig.

A Deutsche Bank egyik elemzője szerint az egész évtized chipiparára a lassú növekedés lesz jellemző. A francia Les Echos napilap hétfői számában megjelent cikkben Masaru Koshita, úgy nyilatkozott, hogy "a chipipar a meglehetősen lassú növekedés útjára lépett, és legalább 2010-ig ott is marad. Minden javulás, ami az iparban idén decemberig mutatkozni fog, nem lesz több egy kismértékű, rövid ideig tartó fellendülésnél."

A Deutsche Bank képviselői tagadták, hogy a társaság hivatalos jelentést adott volna ki, szerintük a napilapban megjelent "tanulmány" egyik japán elemzőjük saját, borúlátó megjegyzése lehetett, mivel az japán Deutsche Bank elemzők pénteken Párizsban beszédet tartottak saját nyelvükön egy konferencián.

A kereskedők elmondásai szerint a pesszimista megjegyzések kedvezőtlenül hatottak a francia technológiai tőzsde alakulására is, különösen az európai chipgyártó ST Microelectronics részvényei veszítettek jelentősen értékükből. A Les Echos szerint a chipgyártó cégek nem hajlandók tudomásul venni a "valódi problémát", ami a chippiacot sújtja, vagyis az alacsony keresletet. "Számos gyártó komoly beruházásokat hajt végre a chipipar folyamatos növekedésére számítva... de számos eszköz, főként a PC-k körében túlzottan nagy teljesítményűnek bizonyult a piac valódi igényeihez képest" - mondta Koshita.

A Deutsche Bank elemzője szerint "a jövőben a jelenlegi eszközök lecserélése lesz a vásárlás fő oka, ami kisebb keresletet jelent."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mr_Rob #3
    Tudom, nem értek hozzá, de szerintem javulhatna a helyzet, ha nem haladnának ilyen gyorsan az órajel emelésével, hisz (hogyha a játékokat figyeljük) nem használjuk ki a nagyobb processzorokat. Értelmesebb lenne akkor kiadni nagyobb procit, mikor már kezdene egy kicsit kevésnek tünni a régebbi. Az Intel is nagyon rohan, de hova?
  • AnarchoiD #1
    hat ez tenleg gaz lenne, remelem tenleg csak borulato volt az illeto, mert ha nem, akkor az a szamitastechnika fejlodesenek megrekedeset fogja jelenteni...