JohnnyCage

Mondd el az Xboxodnak!

[ExtremeTech] A szoftveróriás Microsoft Corp. a Recoton Corporationnal közösen egy olyan beszédfelismerésre képes headset kifejlesztésén dolgozik, amely a társaság ősszel megjelenő Xbox játékkonzoljához fog illeszkedni.

A redmondi (Washington) központú óriáscég a jelenlegi tervek szerint idén november 8-án adja ki Xbox nevű játékkonzolját az Egyesült Államokba és Japánban, a kapcsolódó online szolgáltatás pedig 2002. tavaszán indul. A jelenlegi piacvezető Sony PlayStation 2, és a szintén ősszel megjelenő Nintendo GameCube játékkonzolok ellenfelének szánt eszközről a fejlesztések kezdete óta már számos érdekes fejlesztési, és legalább annyi negatív hangvételű hírt lehetett hallani.

A broadband (szélessávú/nagysebességű) hálózati képességek mellett a banki átutalások Xboxon keresztüli elvégzésének lehetőségét is vizsgáló Microsoft a közelmúltban újabb Xbox-extra fejlesztésébe vágott bele. A társaság nem mást készít a fejlesztés alatt álló konzolhoz, mint egy beszédfelismerésre képes headsetet, amellyel az eszközt beszéd segítségével lehetne vezérelni.

Az Xbox Communicator névre keresztelt egység a sokak által várt konzol kiegészítőjeként elsősorban bizonyos játékok irányítására szolgálna. A Communicator Microsoft márkajelzéssel lenne ellátva, de az eszközt valójában a Recoton Corp. egyik leányvállalata, a New York-i STD Holding Ltd. készítené.

Az Xbox Communicator "beszédfelismerésre képes" meghatározása egyelőre nem nyer pontosítást, mivel a jelenleg még kezdeti fejlesztési stádiumban lévő eszközről nem nagyon nyilatkoznak az illetékesek. Peter Ildau, a Recoton Corp. ügyvezető elnökének jóvoltából annyit azonban tudni lehet, hogy a beszédfelismerő "nem mindennapi eszköz" lesz. Ildau meglehetősen rövid interjújában annyit elmondott, hogy az eszköz bizonyos képességei jelen pillanatban sem titkosak, de a Microsoft kérésére ő jelenleg erről nem nyilatkozhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Efreet #6
    Es a procinak erre is lesz ideje? akkor viszont a játékot kell visszafogni... :)
  • Alien! #4
    Jó mert csak kimondod,hogy "control-alt-del",és máris megoldottad,hogy eltűnjön a kék intro-képernyő(?)....