Mikeyy

Franciák bepereltek egy fajgyűlölettel foglalkozó portált

A Nemzetközi Szervezet az Igazságért (AIPJ) - ők perelték be a Yahoo!-t is fajgyűlölettel foglalkozó oldalai miatt - azt követeli, hogy az USA-ban található "Front14" nevű portál, ahol a rasszisták szabadon elmondhatják véleményüket, oldja meg, hogy Franciaországban ne legyenek elérhetők az oldalai. A Front14 - aminek a szlogenje: online fajgyűlölet a legjobb formában - honlapoknak biztosít helyet, webes animációs és internetes marketing szolgáltatásokat biztosít olyan neonáci szervezetek számára, amelyek fel akarnak kerülni az internetre.

Az AIPJ által összegyűjtött adatokból kiderül, hogy a portálon jelenleg több mint 400 rasszista weboldal található és még jóval több áll jelenleg fejlesztés alatt. Június 29.-n a Párizsi bíróságon szembekerülnek egymással azok, akik attól félnek, hogy túlságosan elterjednek az interneten a szélsőséges anyagok, illetve azok, akik a szólásszabadságért harcolnak. Ez a vita is rámutat arra, hogy mennyi nehézséggel járhat a nemzeti cenzúra törvények alkalmazása a weben, ha ez lehetséges egyáltalán.

"Több nemzeti internetszolgáltatót is ara kérünk, hogy tiltsanak le egy olyan internetes címet, amely webes szolgáltatásokat biztosít illegális neonáci honlapok számára" - nyilatkozta Stephane Lilti, az AIPJ ügyvédje. "Meg kell oldanunk ezt a problémát. Nem tűrhetjük, hogy törvényeinket megsértse ez a portál, amely tulajdonképpen 500 neonáci honlap melegágya" - tette hozzá.

Az AIPJ mindenképpen azt akarja, hogy a General Communicationt - egy amerikai internetszolgáltató társaság, amely a front14.org számára biztosítja az internet hozzáférést - törvényileg kötelezzék arra, hogy letiltsa a portálhoz történő hozzáférést a francia felhasználók számára. A szervezet azonban nem csak az Egyesült Államok felé él követelésekkel, ugyanis az AFA nevű francia szövetségtől - internetszolgáltatók francia szövetsége, a tagjai biztosítják a francia internetfelhasználók 87 százaléka számára a hálózati hozzáférést - is kérte, hogy tiltsák le a portál elérését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Coine #27
    ehhe, megvan, kirájj :-))))

    " Online hate at its best "

  • Coine #24
    jha, bocsi, de " valaha " "egy bizonyos nép" birodalmát jelképezte, utánna lett az ami most, de nyíltan jellemez " egy bizonyos " népet......

  • MuERTe #23
    a dávid csilag vallási jelkép.ahogy a kereszt és a félhold.vagy az ortodoxoknál az ikonok.ennyit illene tudni.
  • Coine #22
    kihagytad a Divid csillagot, vagy az nem " önkényuralmi jelkép " ??????????????
    hmmm, de furcsak, vajon mért ?????


    .......

  • Joe #21
    Ha korlátozzuk az embereket a szabad vélemény nyilvánításban, akkor mi vagyunk a nácik. Jelen esetben a franciák. Azért ehhez jó tudni, hogy itthon sem lehet vörös csillagos, vagy horogkeresztes zászló alatt felvonulni. Vagy magyar zászlót égetni, ha a kormány eltapsol újabb 10 milliárd forintot a mi adónkból...
  • Coine #20
    Ez az egész hír egy baromság !!!!!!

    www.front14.com

    ott pedig lesz egy link egy másik site-ra, itten vmi félreértés van...
  • MuERTe #19
    kiváncsi lennék a véleményekre,ha egy romániai magyargyülölö portálrol szolna a hir.akkor hányan védnék ilyen hevesen a szolásszabadságot?
  • Coine #18
    Ez egy röhej, mehnéztem az oldalt, ebben mi a náci ???
    Pont az van, hogy a Holocaust áldozatainak emlékére állították az oldalt, mi ebben a náci, de mind1 fasz franciák pattogjanaj csak.

  • Coine #16
    de kibaszott vicces vagy, menj a qrva életbe franciaországba, enm fox hiányozni !!!!!