JohnnyCage

Bejelentette új nevét a Palm

A közeljövőben kettéváló társaság hardver oldala a jövőben a PalmOne nevet fogja viselni, amíg a szoftverekkel foglalkozó részleg a már korábban nyilvánosságra hozott PalmSource néven folytatja tevékenységét.

A PDA kéziszámítógépeket, és PDA szoftvereket fejlesztő társaság a Handspring felvásárlási tranzakciójának lezárásáig megtartja a Palm Inc. nevet. Ezt követően, az ősz folyamán különálló céggé alakul a PalmSource, amely többek között a Palm OS operációs rendszer fejlesztésével foglalkozik majd, a hardver részleg pedig PlamOne néven működik tovább.

A lépéssel lezárulhat az a meglehetősen összetett folyamat, amely során a Palm úgy kívánta felosztani üzletágait, hogy mindkét új cég a jövőben is élvezni tudja a Palm névből származó előnyöket. A két, újonnan létrehozott cég nevét egyébként mintegy két évvel ezelőtt, a szétválási terv kidolgozásakor kezdte el keresni a társaság.

"Nem lett volna tisztességes a másik céggel szemben, ha az egyik társaság megőrzi a Palm nevet" - mondta Ken Wirt, a Palm értékesítési- és marketingigazgatója.

A Palm nevet a két társaság a jövőben is közösen fogja felhasználni. Ez helyzet azonban komoly nehézségeket vetít előre, hiszen jelenleg mind a céget, mind az operációs rendszert, és a PDA termékcsaládot ez a név fémjelzi.

A szétválást követően a Palm operációs rendszer neve továbbra is Palm OS lesz, a Palm alapú PDA gyártók pedig használhatják a "Palm powered" feliratot készülékeiken, illetve azok tartozékain. A PalmOne azonban nem fogja tovább használni a közismert Palm logo-t, amely egyes elemzők szerint komoly veszteség lehet a cég számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!