JohnnyCage

A Palm az üzleti szegmens növekedését látja

A világ legnagyobb PDA gyártójaként ismert Palm Inc. bejelentése szerint a kéziszámítógépek iránti céges kereslet az utóbbi időben erősödni kezdett a mintegy 2 évig tartó mélypontot követően.

A PDA kéziszámítógépek iránti vállalati kereslet jelentősen visszaesett az elmúlt években, mivel a világgazdasági recesszió arra késztette a társaságokat, hogy újból átgondolják a tervezett beruházások szükségességét. A Palm Inc. szerint azonban a közelmúltban ismét növekedni keztett a készülékek iránti kereslet. "Újból növekedést látunk az üzleti szegmensben, ami egy pozitív jel, de egyelőre még óvatosak vagyunk" - mondta Todd Bradley, a Palm Solutions Group vezérigazgatója.

A Palm az újból növekedésnek indult szegmensben három új, szerdán kiadott készülékkel kíván javítani eredményein. Elemzők szerint a társaság PDA eladásainak jelenleg alig 10 százalékát teszik ki az üzleti felhasználók, a készülékek többségét a magánfelhasználók veszik meg.

A Palm a közelmúltban felvásárolta a rivális Handspringet, amely tranzakció hamarosan befejeződik. Az újonnan létrehozott, egyesített cégnek továbbra is Todd Bradley lesz a vezérigazgatója. Külön válik viszont a társaság szoftver üzletága, amely a PalmSource név alatt működik tovább.

Bradley szerint a Handspring felvásárlását minden felügyelőbizottság jóváhagyta, és már csak a részvényesek beleegyezése szükséges a tranzakció lezárásához. A társaság a kérdésben október 28-ai közgyűlésén tart szavazást. "Jelenleg igyekszünk megnyerni a részvényeseket a fúzió támogatására, és én meglehetősen optimista vagyok a szavazás kimenetelét illetően" - mondta Bradley.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!