Gyurkity Péter

Eladó a Palm

Hosszú hónapok kínkeserves teljesítménye után a Palm vezetése vevőt keres, ám ezen vevő kilétét még a több találgatás után is homály fedi - komoly kockázatként értekelik az esetleges felvásárlást.

A Bloomberg számolt be a hírről, miszerint a Palm az előzetes pletykák után valóban eladósorba került, a cég vezetése a Goldman Sachs Group csatornáin keresztül érdeklődött, hogy lenne-e komoly jelentkező, akinek ajánlatát megfontolhatnák. Több cég is szóba került az esetleges akvizícióval kapcsolatban, ám ezen cégek kerülik a megnyilvánulást.

A Palm az utóbbi hónapokban egyre súlyosabb gondokkal küszködött. A Pre és Pixi néven piacra dobott készülékeik csak lassan fogytak, ezen pedig a WebOS megjelenése sem tudott igazán lendíteni. Jellemző, hogy a részvényárfolyam csak az idei évben több mint 60 százalékot esett, igaz, az első pletykák megjelenésére ez rögtön 20 százalékot ugrott vissza. Az állítólagos érdeklődő nem más volt, mint a kínai Lenovo, amely azonban hivatalos úton csak annyit volt hajlandó elárulni, hogy valóban készülnek mobil internetes üzletáguk kialakítására.

Ezt követően a Dell került képbe, itt azonban szintén elutasításba ütköztek az újságírók, miután a cég szóvivője nem volt hajlandó nyilatkozni a kérdésről. Felmerült, hogy a HTC vásárolná fel a vállalatot, amelyet egyes elemzők rögtön az Apple felé mutatott középső ujjként értelmeztek, tekintettel arra, hogy a két óriás komoly vitában áll egymással bizonyos szabadalmak miatt. Egyelőre még ezen értesüléseket sem erősítették meg, ami nem csoda, hiszen szakértők szerint nagyon kockázatos lenne a Palm felvásárlása, mivel annak termékei valószínűleg egy megújult, egészséges méretű anyagi támogatás ellenére sem fogynának gyorsabb ütemben.

Maradnak tehát a találgatások, egyelőre csak annyi biztos, hogy a Palm vevőt keres.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!