Mikeyy

Egyre népszerűbb a Mac OS X

Az előrejelzéseknek megfelelően az Apple 2001-es WDC (Worldwide Developer Conference) nevű fejlesztői konferenciáján a központi szerepet a Mac OS X játszotta.

"Nem kell többet a jövőről beszélnünk. A Mac OS X itt van" - ezek voltak Steve Jobs - az Apple ügyvezető igazgatója - nyitó szavai a konferencián. A nagyjából egy órás beszéde során felelevenítette a közelmúlt nagyobb eseményeit, beleértve az új iBook megjelenését, és az Apple áruházak megnyitását, majd ezt követően rátért az újdonságokra. Az Apple a jövőben áttér az LCD kijelzők használatára, amelyek mind digitálisak, aktív mátrixosak, USB hub található rajtuk, és a számítógéptől az áramot és a videojeleket egyetlen kábel segítségével kapják. Az új szereplők között van a 17 collos Studio Display, ami 999 USD-be kerül, és maximum 1280x1024 felbontásra képes, illetve a 22 collos Cinema Display, aminek ára 2499 dollár.

Az Apple mostantól kezdve mindegyik számítógépére a Mac OS X-et is feltelepíti. Indításkor a Mac OS 9 az alapértelmezett az operációs rendszer, de bármikor könnyedén lehet váltani a Mac OS X-re. Mivel a Mac OS X-et már ingyen szállítják minden számítógéppel, az Apple meg van győződve annak sikeréről. Az új operációs rendszer két hónapja jelent meg, és azóta a fejlesztők több mint 600 alkalmazást készítettek rá.

A Macworld előfizetői között végzett felmérés szerint a válaszadók 84 százaléka rendelkezik olyan számítógéppel, amely alkalmas a Mac OS X futtatására és 68 százalékuk már tervbe vette a feltelepítését. Március 24. óta az Apple három szoftverfrissítést jelentetett meg az új operációs rendszer számára. "Minden szempontból a világon a legjobb operációs rendszerré szeretnénk tenni minden szempontból" - nyilatkozta Jobs.

Mivel a Mac OS X Unix alapú, egyre több vásárlói szegmensből vannak érdeklődők iránta, többek között a biotechnológia, az oktatás, a műszaki tudományok, a szórakoztatás és a média területéről is. Év végére várhatóan az Apple lesz a legnagyobb Unix operációs rendszert szállító cég.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!