Homeboy

Veszteséges az Apple

Az Apple már korábban jelezte, hogy az utolsó negyedév eredményei visszesést mutatnak. A bejelentés hírére jelentősen estek az Apple részvényei, s most fele áron cserélnek gazdát. Elemzők szerint a cég nyeresége 31 cent lesz papíronként, ez az összeg még nem olyan régen 46 cent volt.

A probléma oka főként az, hogy a cég zászlóshajója az iMac kezd lassan kimenni a divatból. A high-end PowerMac G4 ugyan kedvező fogadtatásra talált, az ára azonban egy kicsit borsos. Tovább csökkentek az iskolai eladások is, ahol az Apple erősnek számít. A cég egyátalán nincs veszélyben, hiszen a 90-es évek közepéhez képest sokkal nagyobbak a bevételei. Korábban az Apple 20 százalékos növekedést ígért, de a Merril Lynch elemzője Steve Fortuna szerint 10-12 százalék lehet reális.

A Dataquest munkatársa szerint a probléma az, hogy az Apple jelenlegi rendszereti kivéve a G4-et, kezdenek elavultak lenni. "Szerintem valamivel helyettesíteniük kell az iMac-et, vagy pedig jelentősen kibővíteni. Az iMac már nem mai termék. Júliusban a termékskálát további négy színnel bővítették ki."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!