Homeboy

Az Apple bemutatta a QuickTime 5 előzetesét

Az Apple elnökhelyettese Phil Schiller a bemutatón elmondta, hogy a QuickTime 5 kezelőfelületét teljesen átdolgozták, támogatja a különféle skin-ek használatát és jobban integrálva van a Mac OS x operációsrendszerhez.

Ami a szervereket illeti, Schiller bemutatta a QuickTime Streaming Server 3-as változatát, amely az 5-ös QuickTime-al együtt már letölthető az Apple szerveréről. A Windows-t használók táborának még év végégig kell várniuk.

A tajékoztatón elhangzott, hogy a QuickTime 5 a szélessávú hálózatokhoz lett tervezve. A kezelőfelületet a felhasználók igénye szerint változtatták meg. Kimaradt a "thumbwheel" hangerő- szabályzó és helyét egy sokkal egyszerűbb csúszka váltja fel. Ezek a változások már szerepeltek a 4-es verzióban, amelyet szeptemberben szállítottak a Mac OS x béta verziójával együtt.

Az új szolgáltatások bemutatása során a program demója egész egyszerűen lefagyott, amikor a "Hot Picks" szolgáltatást akarták megmutatni.

A legjelentősebb újításon azonban a codec esett át (tömörítés és kitömörítés). Továbbá támogatva van a Nullsoft Shoutcast rendszere, Cubic VR, Flash 4, MPEG1. Schiller még elmondta, hogy MPEG2 támogatást is szerettek volna beépíteni, azonban ezt licensz problémák miatt nem lehet megvalósítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!