Mortimer

Real Networks - Apple megállapodás

(BBC) Az Apple és a Real Networks bejelentette együttműködésről kötött szerződésüket, ami a PC-s audió és videólejátszás nagyobb kompatibilitásához fog vezetni.

A Real Player lejátszó kiadója, a Real Networks megszerezte az Apple Quicktime technológiájának jogait, tehát a jövőben a cég világszerte telepített, az online műsorszórás céljából telepített szerverei támogatni fogják az Apple formátumát is. Ezáltal a Real Networks tartalmat nyújthat a több mint 50 millió, Macintosh és Windows gépeken telepített Quicktime lejátszókon keresztül is.

A szerződés 2000 második felében fog életbe lépni. Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Eddig a hang vagy videólejátszást lehetővé tévő weboldalaknak külön gépeket kellett használniuk a Real Player és a Quicktime formátumaihoz, ez mostantól egy gépen is lehetséges lesz. A szerződést megkötésétől az Apple a Quicktime használatának növekedését reméli (az egy formátumot támogató formátumokkal, pl. a Windows Media Player-el szemben), míg a Real Networks a médiatartalom növekedését várja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!