JohnnyCage

SMS-bomba az ellopott mobiltelefonokra

[Register] Terjed az SMS-bomba, az az új rendőrségi módszer, amely a mobiltelefon-tolvajok dolgát hivatott megnehezíteni, illetve megkeseríti életüket.Az amszterdami rendőrség ötletét hamarosan már Londonban is alkalmazni fogják. A londoni mobiltelefon-tolvajokat hamarosan támadás éri. Az SMS támadás, amelyet a rendőrség irányít a tolvajokra, lehetetlenné teszi, de legalábbis megnehezíti az eltulajdonított mobilkészülékek használatát, értelmetlenné téve ezzel a lopást. A módszer alapötlete rendkívül egyszerű, mégis hosszú időnek kellett eltelnie, mire valaki alkalmazni kezdte. Az amszterdami rendőrség nemrégiben egy olyan rendszert vezetett be, amely bizonyos időközönként rövid szöveges üzenetet, azaz SMS-t küld az eltulajdonított mobiltelefonokra, lehetetlenné téve ezze azok használatát.

A legfrissebb hírek szerint az amszterdamihoz hasonló rendszert tervez bevezetni a londoni rendőrség is. Az ötletet Sir John Stevens, a Metropolitan Police (Fővárosi Rendőrfőkapitányság) rendőrfelügyelője vetette fel, miután a holland rendszer híre eljutott hozzá. "A Metropolitan Police Service mindig is támogatta az innovatív megoldások alkalmazását a bűnözés visszaszorítására, különösen olyan esetekben, mint a lopás, amely rendkívül sok gyötrelmet okoz az áldozatoknak" - mondta Trevor Pearman rendőrkapitány.

"Meghallgattuk amit a holland rendőrkollégáink mondtak nekünk, és örömmel vontuk le azt a következtetést, hogy a rendszer számunkra is hasznos lehet itt Londonban." A londoni rendőrség a rendszerrel kapcsolatos részleteket még nem dolgozta ki, de minden bizonnyal hasonló lesz a holland változathoz, amely egy "Ezt a telefont eltulajdonították. Megvásárlása vagy eladása bűncselekmény - a rendőrség" szövegű SMS üzenetet küld az ellopott mobiltelefonokra minden harmadik percben. A rendőrségi SMS üzeneteket fogadó tolvaj előbb-utóbb lemond a készülékről, vagy kikészül.

A lopott telefonokat a bejelentést követően azok SIM kártyája (előfizetőazonosító modul) alapján határolják be, de mivel ezt a legtöbb esetben kicseréli a tolvaj, a mobiltelefont IMEI száma alapján megkeresik, és az új SIM telefonszáma azonnal megállapítható.
Nagy-Britanniában naponta mintegy ötszáz mobiltelefont tulajdonítanak el tolvajok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • molpepe #53
  Ha nem is SMS bomba, de:
  korlátlan, villámgyors, 290 karakteres SMS küldhető, még regisztráció sem kell:
  http://netkukac.ini.hu
  Lehet tesztelni :))
 • maxtor #51
  amikor nekem ellopták a telefonom a suliban kapásból az volt az első hogy kikaocsolta a telefont
 • Diák #49
  hogy kell képet beszúrni? Nekem sehogy sem megy. :(
 • Diák #48
 • Diák #47
 • Diák #46
 • Diák #45
  hy
 • Atika :o) #41
  hmmm latom sokan keresnek akkor en is szeretnek egy mukodo oldalat elore is koszike cim : [email protected]
 • BADE #37
  Ha tud valaki egy működőképes Sms-bombát küldeni megköszönném.E-mail cím:[email protected]
 • Tamoca #31
  Küdj egy használható címet lé[email protected]