Franczy

Fényes jövő áll a notebookok előtt

Szakértők szerint a hordozható számítógépek, vagyis a notebookok nagyon fényes jövő elött állnak.

Az persze természetes, hogy az emberiségnek a közeljövőben egyre több hordozható számítógépre lesz majd szüksége, de szerencsére a fejlesztők nem hagyják abba a notebookok fejlesztését azzal a felkiáltással, hogy minek tömjük tele új megoldásokkal ezeket a gépeket, amikor a felhasználók így is, úgyis megveszik a számukra szükséges notebookokat.
A napokban egy olyan új notebook fejlesztésről érkeztek információk, melyek szerint a jövő hordozható számítógépeit már gyárilag olyan kétirányú adó-vevőkkel fogják majd szállítani, melyek segítségével a felhasználók notebookjai még akkor is képesek lesznek majd például elektronikus levelek fogadására, amikor energiatakarékos, úgynevezett sleep üzemmódba vannak kapcsolva.

A gyárilag különböző adó-vevő berendezésekkel ellátott notebookok az elektronikus levelezés intézésén kívül, bizonyos csökkentett képességű webes szolgáltatások elérésére is képesek lesznek, miközben az új adatátviteli berendezések áramfelvétele minimális lesz. Szakértők szerint ez a teljesen új notebook adatátviteli technológia még eléggé gyerekcipőben jár, és még legalább egy jó pár év kell a tökéletesítéséhez.

"Elképzeléseink szerint a jövő notebookjait már gyárilag kétirányú, de alapjait tekintve leginkább a személyhívók esetében alkalmazott technológiákhoz hasonló adatátviteli megoldással fogják majd ellátni. Persze ez a kezdetekben extra költségeket jelent majd a felhasználók számára, hiszen a megjelenés után még egy jó darabig olcsóbb lesz, ha valaki egy mobiltelefon segítségével csatlakoztatja notebookját az internetre." - nyilatkozta Don MacDonald, a világ legnagyobb chipgyártó cégének, az Intelnek a mobil termékekekért felelős marketing igazgatója.

A fejlesztőmérnökök nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a jövő notebookjai lényegében akár napi 24 órán át is aktív, de mégis energiatakarékos módban legyenek képesek működni. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a felhasználónak levele érkezik, azt a notebook még az energiatakarékos üzemmódban is képes lesz majd fogadni.

Piaci elemzők szerint, míg az asztali számítógépek piacán az elmúlt időkben jelentős mértékben visszaestek az eladások, addig a notebook piac virágzik, hiszen a nagyteljesítményű notebookok megjelenése miatt sokan asztali számítógépek helyet már inkább hordozható számítógépeket vesznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!