SG.hu

Botok fogják kiválasztani ki-kivel randizik

A Bumble alapítója és ügyvezető elnöke, Whitney Wolfe Herd azon dolgozik, hogy a mesterséges intelligencia segítségével alapvetően megváltoztassa a randizás élményét.

Whitney Wolfe Herd a Tinder társalapítója, és 2014-ben egy saját online társkereső platformot is indított Bumble néven, melynek egyedisége abban rejlik, hogy csak a nők kezdeményezhetnek rajta. A Bloomberg San Franciscóban tartott rendezvényén a cég munkatársa, Emily Chang kérdezte jövőbeli terveiről, valamint arról, hogy mit jelenthet az emberi kapcsolatok számára a mesterséges intelligencia új korszaka.

Herd meggyőződése, hogy a nők 70 százaléka örül annak, hogy ők a kapcsolatok kezdeményezői, viszont nem elégedettek annak módszerével. "Fárasztó 70 partnernek üzeneteket küldeni. A nők rengeteget dolgoznak minden nap, kimerültek vagyunk. És bárkivel is beszéltünk, legyen az fiatal vagy idősebb, mindegyik azt mondta, hogy a párkeresés fárasztó. Meg akarjuk őrizni a platform biztonságát, és hogy a nők vannak a vezetőülésben, mindazonáltal meg akarjuk kímélni őket a férfiak visszautasítása okozta kudarcoktól." - mondta Herd.


Az alapító a nők számára legjobb párkeresési élményt akarja nyújtani, mely nem stresszes vagy fárasztó, és itt jönnek képbe a botok. "Az MI segíthet egy egészséges és méltó kapcsolat megtalálásában, és ez az egyénnél kezdődik. Hogyan tudjuk megtanítani a párkeresés módját? Hogyan segíthetünk a jobb bemutatkozásban?" Herd szerint a "közeljövőben" a felhasználók egy mesterséges intelligenciával rendelkező "társkereső komornyikkal" beszélgethetnek az érzéseikről és tevékenységeikről, majd az életvezetési tanácsokat adhat nekik. Elmondhatjuk neki, hogy nemrég szakítottunk, nem akarunk elköteleződni, és az segíthet a pozitív gondolkodásban.

Herd úgy véli, hogy talán még eljön az a nap, amikor egy MI úgy segíthet a felhasználóknak a párkeresésben, hogy más botokkal beszélget. A közönség kuncogással reagált, de Herd nem hagyta magát elriasztani: "Nem, nem, tényleg. És akkor nem kell 600 emberrel beszélgetni. Egyszerűen csak átvizsgálja neked egész San Franciscót, és azt mondja: 'Ez az a három ember, akivel szeretnél találkozni'."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Cat #11
  "Én úgy látom a legtöbb ember párkapcsolatban él"
  Baromira rosszul látod, a statisztikák világszerte ennek az ellenkezőjét mutatják. És ha azt mondod, hogy hazudnak, gondolkozz el volt-e régen ennyi egyedülállóknak készült termék és szolgáltatás, legyen az őket célzó könyv, utazási ajánlat, hirdetési akció stb.
 • Tetsuo #10
  Ha így lenne ahogy írod, a nők nagyon nagy többsége hoppon maradna, pontosan annyi, amennyi férfi; ráadásul a férfiak magukhoz képest jóval rondább nőkkel élnének együtt. Ja, és csak magas férfiaknak jutna nő. :-D
  Én úgy látom a legtöbb ember párkapcsolatban él, majd újabban, majd mégújabban.

  Magamról nem akarok írni, a környezetemben azt látom, ha elmész egy munkahelyre ahol többségében nők dolgoznak, egy idő után mélyebben kifejted a véleményed pl. arról, Shakespeare műveiben hogyan fejeződik ki az érzelem, mi fog meg téged egy romantikus filmben stb. 20 nőből 3 (akár férjes) telefonszámot ad és rohadtul nem érdekli őket a magasságod.
  Kondizol egy évet, utána elegánsabb ruhákban jársz, nem óriási logókat hordasz mint egy idióta, hanem visszafogottan, de ízlésesen. Bőrszíjas karóra stb., de nem hivalkodóan... Megnéznek a nők.

  Azzal egyetértek, hogy társadalmunk nagyon beteg, sőt a végét járja és meg is érdemli. A torz kultúra hatására a nemiség, az emberek, az identitások szerepe kifordult eredetéből sátáni visszályára. Ennek része a rossz önkép, a beteges igények, a totális szellemi eltévelyedés. Ha így nézzük, normális embert nem nagyon találni. Nincs is normális nő és férfi ma már.
 • Tetsuo #8
  Szerintem ez nem így van. A nők (átlagosan persze) nem is a külsőre buknak, hanem az érzékiségre, a humorra, a romantikára, külsőségben inkább az eleganciára illetve a vagyonra.
  Igaz, nekem nem a Tinderről van tapasztalatom, hanem a való életből.
 • kvp #7
  "Mert mondjuk ki: a nők khiába vannak a social media és Cosmopolitan magazin/Kardashian reality/Szex és NY/stb. miatt átkódolva az irreális elvárások felé. A valóságban nagyon sok nő találna boldogságot, ha nem csak a férfiak top 5-10% felé kacsintgatna, hanem mondjuk a top 50%-ból merítenének."

  Mondjuk ugy, hogy ez szandekos es csupan egy eszkoz a nepszaporulat tervezheto csokkentesere, ami szukseges 4. ipari forradalom vegrehajtasahoz, azaz a munkasok kivezetese celjabol.

  Az, hogy a nok termeszetes osztone az, hogy lehetoleg a horda dominans egyedeitol legyenek gyerekeik nagyon sokat segit a dolgon. Mivel ezen dominans egyedek jellemzoen nem a legokosabbak, igy az eszre szelektalodott emberi tarsadalmakban letrejott a monogamia, mivel az ertelmesebb ferfiak rajottek, hogy ez hosszu tavon mindenkinek jo es tovabb erositi az eszre torteno szelekciot. Ez tette lehetove a nyugati civilizacio felemelkedeset az afrikai es egyeb torzsi tarsadalmak fole. Az esz alapu szelekcio mesterseges megszuntetese a mai tarsadalomban ennek a rendszernek az eltorleserol szol, igy ujra a dominansabb, butabb es ezaltal konnyebben kontrollalhato lakossag kezd el terjedni. Ennek egyik mellekhatasa a sok egyedulallo anya, mivel a nyugati tarsadalom egyelore nem engedte bevezetni a tobbnejuseget, tartva az okosabb viszont egyedul marado ferfiak ellenreakciojatol. A radikalis konzervativ iranyzatok ezen tarsadalmi reakciok megjelenesenek jelei. Kerdes, hogy a tobbi mestersegesen generalt vagy felerositett tarsadalmi folyamattal (pl. az alternativ szexualitasok, pszihologiai problemak kezelese korai sterilizalassal, lasd tranzicio) meg lehet-e gatolni a mostani tarsadalmi es ezzel egyben a kialakult globalista gazdasagi rend megdonteset.
 • barret #5
  Aztán a szexelést is megoldják.
 • CrazyAchmed #4
  Nem biztos, ha épp fals az egyezés se biztos, hogy rosszul sül el. Nyilván mindenki olyan hölgyet keres, aki szép, csinos, okos, közel lakik, egyedül lakik, és nincs gyereke, és aztán kiderül, hogy ilyen nincsen, mert valamelyik nem teljesül, ilyenkor tulajdonképp mi magunk is fals egyezést találunk magunknak, kompromisszumok mentén. Hát van 3 gyereke, de tetszenek a fotók, és intelligensnek tűnik, jól van, próbáljuk meg, max elcsesztem egy órát az életemből...
 • manypet #3
  "veletlenszeruen fog a rendszer fals "egyezeseket" talalni, hogy interaktivitast es ezaltal bevetelt generaljon"
  És ez lesz az elsődleges cél. Interakciókat hoz létre, kerül, amibe kerül, mert ez hoz bevételt. Ez rövid távon működni fog, hosszú távon viszont bukás lesz.
 • CrazyAchmed #2
  Lehetséges, hogy igazad van, de "akkor veletlenszeruen fog a rendszer fals "egyezeseket" talalni, hogy interaktivitast es ezaltal bevetelt generaljon" ez még jól is kisülhet, ha egy "élő" beszélgetés során első témaként közösen fejtegetitek, hogy vajon mi alapján sorsolt össze a gép.
 • kvp #1
  Ez akkor mukodhet, ha a ferfiak oldalan is csak el kell mondani egyszer a sajat adataikat es celjaikat es ebbol szuletik egy adatbazis, ami tartalmazza mindket fel szamara a kulso es belso elvarasokat es az eletcel adatokat.

  Amennyiben csak a nok oldalat probaljak lecserelni MI-re, amivel utanna a ferfiak chat-elhetnek, akkor kb. arra a szintre jutnak mint a legtobb kamu oldal, ahol jelenleg is emberi vagy gepi robotok beszelgetnek a nem letezo noi felhasznalok helyett. Igazabol a netes tarskeresok nagyreszen a nok tobb mint 90%-a vagy elhagyott account vagy generalt kamu account. Ezt osszekotve a tobbszoros (sok esetben tizszeres) ferfi tobblettel es a nok azon online szokasaval, hogy csak a ferfiak felso 5%-at tartjak elfogadhatonak, egy valodi tarskereso nore kb. 10 ferfi jut, de ennek ellenere legalabb 20 masik ugyancsak valodi novel versenyeznek azert az egyetlen valodi ferfiert aki nekik is tetszik.

  Amennyiben viszont mindket felnel bevezetik az MI-t es nem fog csalni, akkor nagyon sok ferfi es no eseten azt fogja kihozni a rendszer, hogy senki nem passzol hozzajuk az adott oldalrol es ez lesz a helyes valasz. A gyakorlatban en arra szamitok, hogy ha nem talalnak senkit, akkor veletlenszeruen fog a rendszer fals "egyezeseket" talalni, hogy interaktivitast es ezaltal bevetelt generaljon.