Franczy

21 colos új Hitachi monitor

A Hitachi America cég képviselői a napokban Westwoodban bejelentették, hogy egy új 21 colos képátlójú monitorral szeretnék kiegészíteni a cég ErgoFlat termékcsaládjába tartozó Invar Shadow Mask monitorok körét.

Az újdonság a keresztségben a Hitachi CM821F nevet kapta, maximális horizontális szinkronizációs frekvenciája pedig 107 kHz. Mivel az új monitor a termékcsaládba tartozó többi monitorhoz hasonlóan teljesen plug-and-play kompatabilis, a fejlesztők szerint az üzembe helyezése pillanatok kérdése, mivel az operációs rendszer azonnal felismeri az új "jövevényt", és a felhasználók már az első perctől kezdve maximálisan kihasználhatják a monitorban rejlő lehetőségeket.

A Hitachi cég ajánlása szerint a Hitachi CM821F típusú új monitor adottságai révén leginkább azoknak a professzionális felhasználóknak ajánlható, akik különböző CAD/CAM/CAE, vagy egyéb grafikusi munkakörökben dolgoznak. Mivel az új monitor 21 colos képátlóval rendelkezik, az 1600 x 1200-as felbontás a legideálisabb felbontása, mely felbontás mellett egyébként a fejlesztők szerint abszolút torzításmentes kép megjelenítésére képes a Hitachi CM821F. Az új monitor esetében is alkalmazott ErgoFlat technológia korábban már több szakmai díjat is elnyert, hiszen a technológia révén nagyon éles, élettel teli és torzításoktól mentes kép jeleníthető meg. A monitoron ezenkívül egy speciális tükröződésgátló bevonatot is elhelyeztek, az áramfelvételét pedig a korábbi modellekhez képest több mint húsz százalékkal sikerült csökkenteniük a mérnököknek. A monitor egyébként viszonylag kevés helyet foglal el az asztalon, hiszen 18,7 colos hossza a 19 colos monitorok kategóriájában számít átlagosnak.

A 21 colos képátmérővel rendelkező Hitachi CM821F típusú monitor látható képmérete 20 colos, a monitor képpontjainak horizontális átlagmérete 0,214 milliméter, vertikális átlagméret pedig 0,14 milliméter. Az új Hitachi monitor maximális felbontása 1865 x 1392 pixel, és még emellett a magas felbontás mellett is 72 Hz-es képfrissítési frekvenciára képes, de érthető módon valószínűleg kevesen választják majd ezt a felbontást. A fejlett OSD funkciókkal rendelkező, a TCO '99 szabványnak is megfelelő Hitachi CM821F típusú monitor forgalmazását a napokban kezdik meg, kiskereskedelmi ára várhatóan 929 dollár (~280e Ft) körül alakul majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andor PaPa #4
    Jó, akkor vegyél nekem egyet. Olyan börszdéj partira. OKé? Köszike!
  • Andor PaPa #2
    Elég jól nézhet ki, de kiváncsi vagyok arra, hogy ki engedhet meg magának egy ilyet. Az nekem is vehetne egyet. Vagy kettőt...