SG.hu

Mark Zuckerberg szerint a Quest 3 jobb, mint a Vision Pro

Mark Zuckerberg kipróbálta az Apple Vision Pro headsetjét, és a véleménye szerint a Meta Quest 3 jobb termék. Megdöbbentő, nem igaz?

Az Instagram-fiókján közzétett, a Quest 3-mal rögzített videóban a Meta vezérigazgatója azt meséli el, hogy a headset kipróbálása előtt úgy vélte, hogy ugyan a Quest 3 jobb ár-érték arányú termék, mint az Apple hétszer annyiba kerülő, 3500 dolláros headsetje, de utóbbi azért megveri minőségben. A Vision Pro használata után azonban úgy gondolja, hogy cége terméke nem csak olcsóbb, de jobb is. "A különböző cégek különböző tervezési döntéseket hoznak a headsetek esetében, különböző erősségeik vannak. De összességében a Quest jobb a vegyes valóságot használók túlnyomó többségénél" - mondta.

Zuckerberg amellett érvelt, hogy a Quest 3 kényelmesebb az olyan tevékenységeknél, mint az edzés és a játék, mivel a Meta headset súlya körülbelül 120 grammal alacsonyabb, mint a Vision Proé. A Meta vezérigazgatója kritizálta az Apple headsetjét, amiért olyan dolgokat, mint az eszköz minősége, a kényelem és az ergonómia, elcserélnek a nagyobb felbontású képernyők beépítése érdekében. Miközben bemutatta a böngészőablakok képességeit, elmondta, hogy a Quest 3 szélesebb látómezővel és világosabb képernyővel rendelkezik. Zuckerberg azt is kiemelte, hogy a Quest-nél a kézkövetés és a fizikai vezérlés kombinációja pontosabb, ráadásul a vállalat azon gondolkodik, hogy a Quest Pro-ban bevezetett szemkövetést visszahozza az olcsóbb headsetekbe.


Zuckerberg azt állította, hogy Xboxozni és YouTube-ot nézni nagy képernyőn csak a Quest segítségével lehet. Bár a YouTube-nak nincs hivatalos alkalmazása a Vision Pro-hoz, Christian Selig fejlesztő készített egy YouTube-alkalmazást Juno néven, így már az Apple készülékén is lehet YouTube-ot nézni. Az Apple még csak most adta ki a Vision Pro-t, míg a Meta már gazdag könyvtárral rendelkezik olyan partnerekkel, mint a Roblox. A Meta a sokadik iterációnál tart, és csökkentette a régebbi modellek árát, míg az Apple későn lépett be a kevert valóság/virtuális valóság piacára, ahol a Meta nem szeretné átadni neki a vezető szerepet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #4
    Hát most őszinte leszek, nem ismerem nagyon az első iPhone-t. Amióta én követem a márkát az kb a iPhone 3g

    De olvastam róla, meg láttam videókat (csak nem volt a kezemben)
    (ténykérdés, vision pro sem :D csak erről jóval több infóm van)

    Ami különséget én látok:
    Bár mindkét "térmék" megvásárolható, az első iPhone egy igazi használható termék volt.
    Persze, egy nagyon új dolog, sok kiforratlansággal. De tudott mindent, amit egy telefonnak akkor tudnia kellett. Meg egy rakás egyéb dolgot (touchscreen, appstore(induláskor az még benne se volt)).

    Szóval igen, sok szempontból volt újdonság, de mint "telefon" nagyon kiforrott volt.
    Lehetett vele telefonálni, contactokat menteni, fotót készíteni, MMS-ezni (szintén később, nem induláskor), emailezni is, és tudott még wifit is, ami akkor nagyon prémium volt. Kevés más eszköz tudott hasonlót.

    A Vision Pro meg egy céltalan izé.
    Mondhatod rá, hogy VR headset, de teljesen alkalmatlan bármire, amire a korábbi VR-ok igen. Nulla kompatibilitása van bármilyen korábbi VR tartalommal. Már csak azért is,mert controllerei sincsenek. Eleve nem erre van tervezve. Ez egy új ötlet. Amiben a kezed használod, ami JÓ. És természetes és fasza. Csak épp gobm nélkül igen nehéz kattintani. Anélkül meg a tradícionális "fegyverrel lövök" "gombot nyomok" elég nehéz.

    Gesztusokkal nem lehet Half-Life-ozni. Vagy legalább is még nem.

    Az iPhone-nak volt felhasználási területe. Egy telefont volt, amivel lehett csinálni azokat a dolgokat, amit akkor elvártál egy telefontól.

    A Vision Pro-nak nincs ilyenje. VR headsetnek pocsék. Nincs rá tartalom, nincs mire használni. Üres, céltalan.

    Ellenben jövőbe mutató, és amúgy fantasztikus eszköz, és imádom, hogy az Apple vállalt ilyen dolgokat. Remek kezdeményezés.

    De szerintem sok olyan ember vette meg, aki nincs tisztában azzal, hogy ez - fenntartom továbbra is - egy fejlesztői platform.

    Minimum hónapod, de inkább évek kellenek, mire ennek valós felhasználása lesz, addigra meg bőven lesznek olcsóbb alternatívák magán az Apple-ön belül is.
    Utoljára szerkesztette: takysoft, 2024.02.16. 11:29:18
  • Sequoyah #3
    Attol hogy limitalt a felhasznalasa, attol meg termek, ami onmagaban megveheto es hasznalhato.
    Leginkabb az elso iPhone-hoz hasonlithato, az se eppen "fejlesztoi platform" volt, meg ha pont ugyanugy limitalt volt is, mint most a Vision Pro.
  • Sir Cryalot #2
    Ja kb fingóapp ki is telik tőle xD
  • takysoft #1
    Azért fontos megemlíteni, hogy a Vision Pro nem kimondottan "termék".

    Persze, megvehető, meg el lehet lenni vele. De termék akkor lesz, amikor ráugranak a fejlesztők. Ami pillanatnyilag nincs meg. Ezért is mocsok drága, és ezért is Pro. Hogy ne legyen csalódás.

    Ez egy fejlesztői platform.