Spencer

A világ legkisebb MP3-CD lejátszója

A Philips kifejlesztette a világ legkisebb MP3-CD lejátszóját, amely valószínűleg nagyon népszerű lesz a felhasználók körében.

A Philips amikor elhatározta, hogy elkészíti a legkisebb, hordozható MP3-CD lejátszóját, akkor pontosan tisztában volt azzal, hogy egy ilyen eszközre egyre nagyobb lesz az igény a piacon. Ennek oka, hogy a CD technológiák és az MP3 zenék rohamos gyorsasággal terjednek világszerte. Az sem csoda, hogy a felhasználók olyan kis méretű, hordozható készülékekre is igényt tartanak, amelyek támogatják a CD és MP3 megoldásokat.

A Philips szakemberei leginkább a kis méretre összpontosítottak, amikor kifejlesztették az eXpanium termékcsaládhoz tartozó, EXP401 nevű lejátszót. Ez nem a hagyományos 12 centiméteres átmérőjű CD lemezeket támogatja, hanem a kisebb, 8 centiméteres diszkeket. Többek között ennek is köszönhető a kis méret. Az új, mindössze 220 gramm súlyú lejátszó kényelmesen elfér egy zsebben is.


A 8 centiméter átmérőjű lemezeken 200 megabájtnak megfelelő zene tárolható. Ez körülbelül három órányi tömörített, digitális audiónak felel meg. A lejátszó támogatja az MP3, az UDF és az AAC formátumokat is. A 8 centiméteres lemezek ugyanúgy írhatók meg, mint a hagyományos 12 centiméteres CD-R és CD-RW diszkek. A kis lemezek további előnye, hogy átlagosan 2 dollárért már megvásárolhatók, ami igen költséghatékony megoldásnak számít.

Az eXpanium EXP401 esetében a Philips alkalmazza a Magic ESP (Electronic Skip Protection) technológiát, amely a folyamatos, jó minőségű lejátszásról gondoskodik. Az MP3 fájlok hallgatása közben 100 másodpercnyi zene mindig egy pufferben van, ahonnan folyamatosan lehet az adatokat kiolvasni. A hatékony audiólejátszást tovább fokozza a Dynamic Bass Boost technológia. Az új készüléken egy LCD kijelző is helyet kapott, amely többek között az éppen aktuális zeneszámról ad információkat. A lejátszás történhet folyamatosan, de előre be is programozható a zenék sorrendje. Lehetőség van úgynevezett Intro mód használatára is. Az eXpanium EXP401 mellé jár egy fülhallgató és egy AC/DC adapter is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andor PaPa #16
    Phantom! Le vagy maradva. A Sony és Sharp olyan Minidisc lejátszókat gyárt, amelyek egyben írni is képesek azt, nem csak külső forrásról (értsd: PC-ről), hanem mikrofonról és egyéb cuccokról.
  • silanor #4
    Sharky: semmi kedvem most levelet irni, mert kiba almos vagyok, de nemreg lattam egy reklamot amiben azt hirdettek, hogy kis CD-re irnak fel anyagot (pl.: referenciak) es megcsinaljak kulcstartonak.
    Ilyen helyen nezz korul szerintem.