Franczy

SONICblue Rio 800

[Electic] A régebben leginkább monitorkártyáiról híres S3-ból lett SONICblue cég egyik leányvállalata, a Rio bejelentette, hogy most kezdik el a cég legújabb termékének, a Rio 800-as modellnek a szállítását.

Az új, elegáns kivitelű, sok szolgáltatással rendelkező hordozható digitális audió lejátszó arra hivatott, hogy kiegészítse a cég termékskáláját, melyben a Rio 800-on kívül jelenleg a Rio 600 és Nike modellek képviseltetik magukat. Az új Rio 800-as alapkivitelben 64 MB memóriával rendelkezik, így a megfelelő tömörítésű MP3 fájlokból akár két órányi zene is hallgatható megállás nélkül. Ezenkívül hangfelvevő funkcióval is rendelkezik az új Rio eszköz, melyhez alapkiszerelésben kapunk még akkumulátor elemeket, valamint egy hasznos kis távirányítót is. A Rio 800-as kompatibilis az eddigi Rio memória bővítésekkel, FM tunerrel és autós kazetta adapterrel is.

"A konkurens cégektől eltérően mi nem csak egy darab hordozható MP3 lejátszót kínálunk vásárlóinknak. A Rio termékcsaládba tartozó eszközökből mindenki kiválaszthatja a számára leginkább megfelelő szolgáltatásokkal rendelkező modellt." - nyilatkozta Jim Cady, a Rio cég elnöke. "Azok a felhasználók, akik high-end kategóriás hordozható digitális audio lejátszót szeretnének, válasszák a Rio 800-as típust." - mondta.

A Rio 800 hangfelvevő szolgáltatása révén például az üzletemberek különböző konferenciákon akár négyórányi hanganyagot is rögzíthetnek a beépített mikrofon segítségével. Az új Rio modell úgynevezett Backpack memóriabővítési rendszerrel rendelkezik, melybe a 32 MB-os memóriamodul 99.95 dollárba (~30e Ft), míg a 64 MB-os 169.95 dollárba (~51e Ft) kerül. A Backpack rendszer egyébként támogatja a Microdrive-okat és az MMC/SD memóriákat is. A Rio 800-as modellek várható kiskereskedelmi ára 279.95 dollár (~84e Ft) lesz.

A Rio termékcsalád minden tagját tudatosan úgy tervezték, hogy azok más-más típusú felhasználóknak legyenek megfelelőek, így a Rio 800-as modellt kifejezetten olyan, gyakran utazó üzletembereknek ajánlják, akik egy high-end készülékre vágynak, míg a Rio 600-ast inkább tanulóknak és fiataloknak tervezték, hiszen ez a modell kevesebbet tud, és olcsóbb is. Ezenkívül úgymond a fitnesz rajongóinak is ajánlanak hordozható MP3 lejátszókat, melyeket a Nike céggel közösen fejlesztettek ki, és amelyek a psa\play 120 és psa\play 60 nevet viselik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!