Homeboy

MP3 player az Intel-től

Az Intel több szeretne lenni, mint a világ egyik legnagyobb processzorgyártója. A cég kedden bejelentette legújabb termékét: FM tunerrel egybeépített MP3 lejátszóját mely 128MB flash-memóriával rendelkezik.

Az Intel Pocket Concert Audio Player február 1-én kerül a boltokba 299 dolláros áron. A készülék fémborítású és két AA elem segítségével kb. 10 órás működést tesz lehetővé. Az Intel a saját StrataFlash memóriáját alkalmazza s ezért kétszer annyi memóriát kínálnak mint a konkurencia. A zenét a PC és a készülék között USB kábelen lehet továbbítani. A lejátszó oldalán található tekerő segítségével könnyű a navigálás az egyes számok között. Nemcsak az MP3 formátumú zenéket játsza le, hanem a Windows Media Audio formátumot is ismeri és a későbbiekben upgrade-elhető lesz újabb formátumokra is.

Alapkivitelben fülhallgatóval szállítják de egy kiegészítő csomag is kapható lesz hozzá. Ebben autó-adaptert, különleges tokot, újratölthető elemeket és hangszóró kábeleket mellékelnek. A berendezés ára a kiegészítőkkel együtt 349 dollár lesz vagy pedig külön 59 dollárba kerül.

Az MP3 lejátszó az első azok közül a termékek közül melyeket az Intel a közeljövőbe fog piacra dobni. Ilyen például a Chat Pad és a Web Tablet is. A Chat Pad ugyanazt a technológiát alkalmazza, mint a vezetéknélküli billenytűzetek és segítségével e-mailek lehet küldeni. A Web Tablet az Intel AnyPoint Wireless HomeRF hálózatát használja arra, hogy az Internetkapcsolatot megossza egy már meglévő PC-vel.

Feltehetjük a kérdést, hogy az Intel miért szeretne piaci részesédét szerezni a kiegészítől piacán. Mert a cég szeretné megnövelni a PC értékét, hogy ezáltal a PC még erősebb még jobban használható legyen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!