SG.hu

A Google törölni fogja az inaktív fiókokat

Két év után tesznek így, és sok e-mailt küldenek előtte a dologról. A fiók törlés után nem lesz visszaállítható.

Eddig egy Google-fiók örökre szólt, de a vállalat legújabb blogbejegyzésében közzétette az inaktív Google-fiókok törlésének új irányelvét. Az új határidő két év - ha ennyi idő alatt nem volt "aktivitás" egy fiókon, akkor a cég örökre törli az adatokat. A vállalat ezt a spamek megelőzésének módjaként hirdeti. A blogbejegyzés szerint "az elhagyott fiókok legalább 10-szer kisebb valószínűséggel rendelkeznek a kétlépcsős ellenőrzés beállításával, mint az aktív fiókok", és ha egyszer veszélybe kerülnek, spamek és személyazonosság-lopások hordozóivá válnak. A régi fiókok törlése és a tárhely felszabadítása valószínűleg a költségek csökkentésének is jó módja, ami a Google-nál mostanában prioritássá vált.

A Google inaktív fiókokra vonatkozó irányelvei csak az egyéni fiókokra vonatkoznak. Egy fizetős üzleti fiók addig maradhat inaktív, amíg a pénz megérkezik. "A Google-fiók aktívan tartásának legegyszerűbb módja, ha 2 évente legalább egyszer bejelentkezik". Ennyi kell ahhoz, hogy aktív legyen. A Google néhány példát is felsorol az "aktivitásra": e-mailek olvasása vagy küldése, a Google Drive használata, egy YouTube-videó megtekintése, alkalmazás letöltése a Google Play Áruházból, a Google kereső használata és bejelentkezés a Google-lal egy harmadik féltől származó alkalmazásba vagy szolgáltatásba. Az "Android check-in"-ek is idetartoznak, tehát elméletileg egy Android telefon csatlakoztatása elegendő ahhoz, hogy a fiók örökre aktív maradjon.

A Google One tárhely-előfizetés kifizetése "aktivitásnak" számít, de érdekes módon a Google Fotóknak úgy tűnik, hogy saját, teljesen különálló "aktivitási" mérőszámai vannak, amelyek csak a fényképek törlését érinthetik. Ennél a szolgáltatásnál a Google Fotók alkalmazás vagy weboldal meglátogatása, illetve kétévente egy fotó feltöltése szükséges.

Azoknak, akik már túl vannak a "két éve inaktív" határon, nem törlik azonnal a fiókjukat. A Nagy Google-fiók-tisztítás hivatalosan 2023 decemberére van kitűzve. A fiók törlése senkit sem ér majd meglepetésként, a Google ígérete szerint "a törlést megelőző hónapokban több értesítést is küld a fiók e-mail címére és a helyreállítási e-mail címre (ha megadta)".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!