Knee

Beszéddel müködő mobil internetes kereső

A VerbalTek bejelentette új, VerbalNET 1.0 névre hallgató fejlesztését, amely lehetővé teszi a PDA és más mobileszközök használóinak, hogy a beszélőtől független beszédfelismerő rendszer segítségével navigáljanak és keressenek adatokat az interneten.

"Az első problémás pont a vezetéknélküli netezőknek, hogy kis billentyüzetek vagy kézírásfelismerő rendszerek segítségével kell weboldalak ezrei közt szörfözniük. A jövő útja, hogy a természetes beszéddel lehessen a weben keresni, onnan adatokat lekérdezni, és ezt mi a VerbelNet technológiánkkal már ma biztosítani tudjuk. Ráadásul ez forradalmasíthatja a mobileszközök használatát az egész világon" - mondta Dr. James Pan, a VerbalTek elnöke.

A VerbalNET különösen előnyős az ázsiai nyelvek beszélőinek, ahol a szövegbeadás vagy lehetetlen, vagy speciális billentyüzetet, szoftvert és megnövelt kijelzőt igényel, amit egyes eszközök nem tudnak nyújtani. Nagyon hatékony még a különböző bevitelt igénylő feladatok végrehajtásában, mint az m-commerce és a tőzsdei alkalmazások. A rendszer kiküszöböli a mai mobilinternet-világ egy súlyos problémáját: a billentyűzetről vagy kézírásfelismerő segítségével történő adatbevitelt, és ráadásul a kért weboldalt újra is formázza, hogy az jól olvasható és élvezhető legyen is a kis kijelzőkön.

A mobilos internetelőfizetők száma az elkövetkező öt évben gyorsan növekedni fog, főként az ázsiai emberek között. Az UBS Warburg and IDC piaci elemzője azt jósolja, hogy számuk 2005-re a világon eléri majd az 1.26 milliárdot, amiből 500 millió az említett kontinensen lesz. A VerbalTek az egyetlen DSR beszédfelismerő szoftver fejlesztő, amely a vezetéknélkül internetezők egész világon fellépő igényeinek kielégítését célozza meg, és remélik, hogy a PDA-k következő generációja majd mind ígényli a az övékéhez hasonló megoldásokat.

A vállalat beszédfelismeréssel ellátott termékei mind olyan szabadalmaztatott vagy szabadalmaztatási eljárás alatt álló technológiákat alkalmaznak, amelyek segítségével csökken az energia- és memóriaigény. A VerbalNet rendelkezésre áll a Windows CE operációs rendszerhez, de integrálva lesz majd a Palm OS-be, a Linux PDA-kba, de más mobil protokollokhoz is jó lesz, mint például a WAP. Kínai, japán, koreai, német és angol verzió érhető el jelenleg, de a más nyelvekhez való fejlesztés is megindult.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • spaceboy #2
    eljon az ido, mikor szavakkal defacelnek weboldalakat:)