JohnnyCage

A Microsoft fel kíván lépni az illegális szoftvermásolás ellen

[IDG] A Microsoft hétfőn indította el második internet "tisztítóhadjáratát", amelynek célja az, hogy a világhálót a lehető legnagyobb mértékben megtisztítsa a Microsoft, és egyéb cégek illegálisan másolt szoftvereitől.

A Microsoft első, hasonló fellépése az internetes szoftverkalózok ellen tavaly augusztusban volt. Akkor közel 5 millió illegálisan birtokolt Microsoft szoftver és hardver került elkobzásra, mintegy 1,7 milliárd dollár értékben, áll a társaság egyik jelentésében.
"Koncentráljuk minden erőforrásunkat, és több ország bűnüldöző szerveivel hatékonyan együttműködve harcba szállunk az internetes szoftverkalózokkal" - mondta Debbie Walsh, a Microsoft EMEA (Europe, Middle East and Africa - Európa, Közép-Kelet és Afrika) kalózellenes részlegének menedzsere egy interjú során.

A Microsoft amerikai és EMEA részlegeiben jelenleg is mintegy 350 alkalmazott dolgozik a szoftverkalóz-csoportok felkutatásán, közölte Walsh. A szoftveróriás szakadatlanul megfigyelés alatt tartja a világhálót illegálisan terjesztett szoftverek után kutatva. Az elmúlt nyolc hónapban ez a munka 38065 weboldal megszüntetését eredményezte, állítja a Microsoft.

Bűnügyi eljárás 2000. januárjától ezidáig 22 esetben indult, amelyek eredménye 17,7 millió dollár kártérítés volt a Microsoft számára. A szoftverkalózok a könnyen megőrizhető anonimitás és észrevétlenség miatt előszeretettel használják az internetet az illegális szoftverterjesztéshez. A Microsoft szerint ezek a csoportok gyakran terrorcselekményekhez, vagy éppen drogfogyasztásuk fedezésére hasznáják fel a megszerzett pénzt.

"Az elmúlt néhány hónapban drasztikus növekedés volt megfigyelhető az online terjesztett kalózszoftverek számában" - mondta Walsh, és megjegyezte, hogy a Microsoft az internet-szolgáltatókkal is össze kíván fogni a probléma megoldásáért. A legtöbb kalózmásolat az operációs rendszerekből, valamint a különféle irodai alkalmazásokból készül. A hardveresetek leginkább Microsoft egerek hamisítását jelentik. "A klónozott egér azonban jelentéktelen a szoftverek illegális másolásaihoz képest" - mondta Walsh.

Walsh szerint a szoftverkalózok utáni kutatás során gyakran más bűncselekményekre is fény derül, mivel sok esetben az illegálisan másolt szoftvereket rejtő webszerverek gyerekpornográfiát és egyéb törvénytelen szolgáltatásokat hirdetnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • silanor #27
    En egy oprendszerert annyit adnek mint a mostani jatekokert (10e korul (Win 2000 Prof))
    tobbet nem
  • silanor #20
    Nekem veletlenul van egy eredeti W 98-am.
    Van vele egy allando gond, megpedig az, hogy kb 2 honapnyi mukodes utan elkezdi elinditani az explorer.exe-t mint az allat. Ezt abbol lehet tudni, hogy baromira lelassul a gep es Ctrl+
    Alt+Del-nel latszik, hogy felpercenkent elidnit meg egy peldanyt. A letezo osszes virus irtot kiprobaltam: semmi. Tehat ez a win hibaja. Nah en ezt megirtam a nagytiszteletu MS help-nek.
    Annyira aranyos valaszt kaptam, hogy fetrengtem a rohogestol:
    Sajnos a problemara a valaszt nem tudtak, de megkerte, hogyha rajovok a hibara azt kozoljem veluk is....

    ennyit erol
  • kowajano #19
    ehh elmegyek megveszem 50000ft ért a windowst és kékhalál meg instabil ennyi pénzért
  • Bear #15
    **Ez a támogatás kiterjed a telefonon igénybevehető forródrót szolgálatra**
    Hat ezt mondjuk a Microsoft eseteben erosen ketlem.Altalanos telepitesi tanacsot mondjuk adnak, de ha komolyabb problemad van akkor nem. Persze cafoljatok meg ha nem igy van, de en a szoftverhez adott ismertetoben (ceges WinNT) igy olvastam.
  • Kenny #9
    Nah most mar azert is azon leszek hogy Mikifo$ baromsagokat tolcsek fol a netre :)