St

A Microsoft letöri a kalózkodást

A Microsoft elhatározta, hogy felszámolja a netes kalózkodást, jelentette be Tim Cranton a cég jogásza. A Microsoft egy speciális keresőszoftvert fejlesztett ki, amely segíti a neten található illegális anyagok felkutatását.

A jogász szerint a vállalat támadása a kalózkodás ellen valójában ellentámadás, mivel azt észlelték, hogy az utóbbi időben jelentősen megszaporodtak a netes kalóztevékenységek, és megjelent több termékük a kalózhálózatokon.

A Microsoft elszántságát jól jelzi, hogy magánnyomozókat fizet az illegális másoldák felkutatására. Pl. egy esetben rajta kaptak egy New York székhelyű céget, hogy a Yahoo aukciós rendszere segítségével Windows 2000-et árul. A CD-t az vehette meg aki a legtöbbet fizette. A nyomozók álnéven részt vettek az aukción, elküldték a pénzt, és nemsokára meg is kapták a házi másolatot.

A Microsoft keze külföldre is elér. Európában, Afrikában és Ázsiában már 2274 esetben szólítottak fel weblap üzemeltetőket, hogy távolítsák el az illegális tartalmat, és több esetben jogi síkra terelték az ügyet, úgy mint például Horvátországban, ahol a cég segítségével 52 helyen tartott a rendőrség házkutatást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!