Gyurkity Péter

Betilthatja a Twittert az EU

Fokozódik az ellentét az illetékesek és Musk között, ez akár drasztikus lépésekhez vezethet.

A napokban mi is beszámoltunk arról, hogy saját telefonnal riogatott Elon Musk, a Twittert felvásárló, eközben pedig rakétákat fellövő milliárdos, bár ennek ötlete eredetileg nem tőle származott. Most két további hír futott be, az egyikben a platform részben módosított filozófiájáról, a másikban pedig az EU növekvő ellenérzéseiről olvashatunk.

November utolsó napján a Twitter hivatalos blogjában tették közzé a friss bejegyzést, amelyben a Twitter 2.0 főbb célkitűzéseit sorolják fel. Eszerint az internet nyilvános közösségi fórumaként üzemelne a jövőben a portál, amely az új funkciók tekintetében a szabad, mindenki számára elérhető tesztelést helyezné előtérbe, mégpedig változatlan szabályokkal, amelyek alapján a szólásszabadságot nem keverik össze a „nyúlásszabadsággal”, vagyis az erőszakra gerjesztő kommenteket továbbra sem fogják tolerálni. Ez utóbbi kapcsán azonban egyre fokozódik az ellentét a szókimondó milliárdos és az amerikai és európai illetékesek között, utóbbiak pedig már a teljes kitiltás ötletét is felvetették.

A Financial Times írása szerint Janet Yellen pénzügyminiszter a felvásárlás vizsgálatát, annak lehetőségét vetette fel, Brüsszelből pedig eközben egy komoly figyelmeztetés futott be az üzletemberhez, amely a kontroll nélküli platform kialakításának veszélyeit emelte ki. Ezek között a korábban kitiltott felhasználók (így például Donald Trump korábbi elnök) visszahelyezése is megjelenik, ez nyilván sokak szemét szúrja, bár érdekes módon általában éppen ezek az emberek állnak ki a szólásszabadság (és minden egyéb szabadság) mellett. Szerintük Musk lépései az EU új digitális szolgáltatási törvényét (DSA) sértik, aki nem felügyelné szorosan az internetes tartalmakat, emiatt pedig a globális forgalom 6 százalékát kitevő bírságot szabhatnak ki, de akár be is tilthatják a platform európai használatát.

Musk a maga részéről a meglévő törvények betartását hangsúlyozta ki, nem úgy tűnik azonban, hogy a két oldal ugyanazon irányba tart.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dodo55 #67
    Nem troll, hanem A Trollnagyúr. Amúgy épp a saját háza táján takarít, mert nem hiányzik neki, hogy a globalista őrületek taknya belepje a cégeinek szektorait. Annyival és csak annyival különb másoknál (de ez mint látszik már önmagában ennyit számít), hogy tisztában van a környezeti visszacsatolás hatalmával, avagy nem akar egy megnyomorított világban élni, mert annak semmi értelme. Sokan sajnos eddig nem látnak el, amikor őrölt eszméket terjesztenek. Vagy pedig annyira betegek, de az olyanokat általában szokás hagyni megfőni a saját levükben és még egy kicsit fel is tekerni alattuk a lángot amikor nem figyelnek (lásd pl. az a gyógyszeráremelgetős féreg, akit a végén agyon hurcoltak és feldughatta magának a milliárdjait a börtönben).
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2022.12.04. 21:59:33
  • Tetsuo #66
    Musk helyében Facebook 2-t csinálnék belőle VR-rel, néhány újabb hype-pal (idővel), pl. új, környezetkímélő kriptopénzzel stb.
  • Sir Cryalot #65
    Twitter gurítása az a hashategelés volt de már lejáratták meg hivemind. Musk meg troll.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2022.12.04. 21:18:32
  • defiant9 #64
    Te most miről beszélsz?
    Azt kértem írd le mivel van bajod. Ez nem ment ehelyett elkezdtél valami szélmalom ellen hadakozni? Szánalmas.
    "Fuss neki mégegyszer és írd le konkrétan mivel van gondod, és nézd már meg hol is van abban a bíróság meg a jogszabály."
  • Tetsuo #63
    Az egy dolog, hogy Musk is ugyanez az oldal, vagyis modern, transzhumanista nézetei vannak, meg ugye sikeres üzletember, amerikai milliárdos nem lehetne, ha normális lenne. Nyilvánvaló, a sz@rkevergetés nagymesterei felhasználják így vagy úgy. Szerintem úgy, - ha működni fog egyáltalán a Twitter szabad szólás lehetőségeként - mint Hofit annakidején, gőzkieresztésként kell egy fórum, ami nem mellesleg remek ellenőrzőpont is.
    Szóval ennek fényében lehet látni pl. a kínai rendszert megidéző Apple-gólem és a többi cég diktatórikus lehetőségeit és tettrekészségét. Ez nekünk jó, látjuk a foguk fehérjét.
  • Sir Cryalot #62
    Musk azon is viccelodhetne akkor hogy european az ugy hangzik mint a your-peen
  • Dodo55 #61
    Vitatkozhatunk, de attól, hogy van egy jogszabály, a bíróságnak minden ügyben részletesen, minden körülményre kiterjedően meg kell indokolnia, hogy az adott eset miképp és milyen tényezők szerint, milyen bizonyítékokra alapozva feleltethető meg a jogszabályban leírt cselekménytípusnak. És nem igaz az sem, hogy "a cselekménytípus veszélyességét előre megállapítják a szakértők" és az alkalmazás során ez szentírás lenne, hanem az mindig relatív, az enyhítő és/vagy súlyosbító körülmények vizsgálata után jön ki az abszolút végeredmény.

    És hogy ez életszerűen nem lenne kivitelezhető? Hát dehogynem, napi szinten így működik az igazságszolgáltatás, amióta csak jogállamban élünk. Szóval itt van már mindenre működő megoldás amiket több száz év alatt elfogadott és tökéletesített a társadalom, így nincs semmiféle önkényuralmi módszerekre szükség, főleg nem cégek és egyre tenyérbemászóbb módon kellemetlenkedő nemzetközi lobbiszervezetek részéről, akiket erre senki sem hatalmazott fel és nagyon komoly problémákba ütközhetnek idővel ha erről nem tesznek le!
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2022.12.04. 18:51:58
  • defiant9 #60
    Nem látom az idézetet:
    De nyugodtan idézd be hogy mi alapján is a szűken vett női menstruáció a topic. Amennyiben ezt nem tudod megtenni akkor megállapíthatjuk hogy ismét csak te vagy aki hazudozik.
    Na mivan kiscsákó, megfutamodtál ismét? Már csak a személyeskedésre fussa?
  • Tetsuo #59
    Idült alkoholista, kiégett proli lehetsz (lehet, hogy nem, de egyre inkább úgy tűnik), ha saját irományaidat sem gondolod végig. (Az enyémről nem is beszélve.) Próbáld meg elgondolni a te szavaidra is, amit nekem írtál: Elon Musk a futballhuligánok beszólásait akarja szabadon engedni? Mármint azokat, amiket törvény tilt, komolyan így gondolod? Mert akkor beteg vagy.
  • defiant9 #58
    Nem látom az idézetet:
    De nyugodtan idézd be hogy mi alapján is a szűken vett női menstruáció a topic. Amennyiben ezt nem tudod megtenni akkor megállapíthatjuk hogy ismét csak te vagy aki hazudozik.
    Hát akkor mégiscsak kiderült hogy ismét Tetsuo aki hazudozik aztán próbál elterlődni a témáról. Csúnyán felültél ismét.