Berta Sándor

Távozik posztjáról a Twitter vezetője

Jack Dorsey gyakorlatilag a platform feltalálójának és alapítójának számít.

A Twitter hivatalosan bejelentette, hogy távozik posztjáról Jack Dorsey, a társaság társalapítója és vezérigazgatója, akinek a feladatait Parag Agrawal, eddigi műszaki vezető veszi át. Dorsey ugyanakkor marad az igazgatótanács tagja. A hírre a Twitter részvénye 10 százalékkal drágult.

A távozó menedzser 2015 óta töltötte be a vezérigazgatói pozíciót és a Twitter megálmodójának számított, hiszen 2006-ban ő küldte el a világ első tweetjét, majd 2007 májusa és 2008 októbere között már ő vezette a vállalatot. Ezután létrehozta a Square nevű fizetési szolgáltatást és háttérbe vonult, majd néhány éve visszatért a Twitterhez. Az irányításával a cég nyereségessé vált, azonban a Facebook sikereit a hirdetési piacon nem tudta megközelíteni. A tavalyi amerikai választási kampányban a Twitter keményen fellépett a vakcinákkal kapcsolatos álinformációk ellen és Donald Trump állításaival szemben.

Érdekesség, hogy a menedzser július végén arról beszélt, hogy a bitcoin jelentheti a Twitter jövőjét és integrálni akarja a kriptovalutát a termékeikbe, majd augusztusban kiderült, hogy a megálmodott platform decentralizáltan fog működni. A tervezett globális pénzügyi rendszer mindenki számára hozzáférhető lesz és nyílt forráskódú projektként készül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!