Gyurkity Péter

Egyesül a Google Meet és Duo

Ezzel a cég egyetlen, egységes kommunikációs platformot kínál majd a felhasználóknak.

A Google szolgáltatásai, azok módosításai az elmúlt években olykor kissé kaotikus képet mutattak, és bár a cég 2018-ban rendet vágott a kommunikációs platformok között, ezt követően is megmaradt a Meet és Duo párosa. Előbbi kapcsán 2021-ig ígérték az ingyenes jelleget, ez jelenleg is elérhető, most azonban újabb komoly lépésre szánták el magukat.

A hivatalos oldalon közzétett hosszabb bejegyzésben arról olvashatunk, hogy az elkövetkező hónapokban egyesítik a Meet és a Duo rendszerét, ez azonban gyakorlatilag utóbbi szolgáltatás fokozatos kibővítését jelenti majd, hiszen az eddig használt mobilos alkalmazás megmarad, ez azonban a Meet nevével és annak opcióival egészül ki, miközben társa a Meet Original néven folytatja pályafutását. A lépés révén a Google Meet lesz az egyetlen megmaradó platform, amely mind a webes, mind pedig a mobilos felhasználóknak ugyanazon élményt lesz hivatott nyújtani, a Duo esetében eddig látott komoly korlátozások feloldásával, hiszen a közös app lehetővé teszi a nagyobb konferenciahívások lebonyolítását, valamint a beszélgetések időzítését.

Érdemes megjegyezni, hogy a Meet jelen pillanatban maximum 60 perc és legfeljebb 100 résztvevő csatlakozása esetén engedélyezi az ingyenes használatot, ezen korlátok meghaladásával már fizetnünk kell a platform használatáért. Ezzel együtt is mindenképpen előnyös a most bejelentett lépés, hiszen ezzel a Duo egyszerűségét ötvözik a Meet kiterjedtebb lehetőségeivel, miközben a Gmail, a Google Calendar, az Assistant, a Messenger, valamint számos egyéb szolgáltatás szorosabb integrációja is megvalósul. Ezzel kapcsolatban most elmondták, hogy a pandémia alatt a Meet folyamatosan terjeszkedett, így logikus lépésnek tűnik a név megtartása, meglátjuk, ez milyen visszhangot vált majd ki a felhasználók oldalán.

A Duo tehát hamarosan eltűnik (illetve átalakul), az egységes és (bizonyos korlátok között) ingyenes szolgáltatás a jövőben akár még népszerűbbé is válhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!