Flow

Egy vezeték nélküli készülék nem elég!

Egy felmérés szerint, melyet a Yankelovich Partners elemzői iroda készített, egyetlen vezeték nélküli kommunikációs eszköz nem tudja kielégíteni a legtöbb amerikai nagy mobil-álmát.

A tanulmány arra is rámutatott, hogy az amerikaiak véleménye megoszlik a mobiltelefont kiegészítő PDA (personal digital assistant) és a kétirányú emailkezelésre alkalmas eszközök hasznosságának mértékéről. A szavazásos közvéleménykutatás, melynek a LetsTalk.com a házigazdája, február 15-18-ig volt online elérhető, ezalatt 1023 18 éven felüli amerikai polgárt kérdeztek arról, hogy milyen készülék mellett döntenének, ha a pénz nem lenne probléma: egy mobiltelefon, egy email küldő-fogadó, mint például a RIM BlackBerry, egy PDA, pl.: PalmPilot, Visior, vagy egy egyirányú böngésző.

Amíg a válaszadók nagy többsége egynél több készülék használata mellett voksolt, 25 százalék három, illetve négy eszközt is együttesen használna. Eszerint a megkérdezettek 53 százalékának csak több vezeték nélküli kommunikációs berendezés összteljesítménye lenne kielégítő, 34 százalékuk eggyel is megelégedne, 11 százalék pedig boldogulna anélkül is.

Az eszközök fontossági sorrendje a következőképpen alakult a válaszok alapján: 82 százaléknyi szavazatot kapott a mobiltelefon, 35 százalék a kétirányú emailes gépeket, 30 százalék a vezeték nélküli PDA-kat preferálta, 11 százalék továbbra is kitartott a berendezések szükségtelensége mellett. Azok, akik mobiltelefonjukat egyéb készülékekkel egészítenék ki, 37 százalékban kétirányú emailes, 32 százalékban PDA, végül 31 százalékban mindkét eszközt használnák.

"A felmérés azt mutatja, hogy az amerikaiak véleménye szerint nem létezik olyan találmány, mely mindhárom kategória funkcióit ellátná" - állítja Delly Tamer, a LetsTalk.com ügyvezető igazgatója. "Az amerikaiak hajlandóak több eszközt is maguknál tartani annak érdekében, hogy elérhetőségüket és produktivitásukat növeljék" - tette hozzá.

Egy nemrégiben elkészült tanulmány alapján, melyet a szerző Allied Business cég "Wireless Data Networking 2000" címmel publikált, a vezeték nélküli ipar előfizetőinek száma 1,3 milliárdra növekszik a 2005. évben, akik közül több, mint 500 millióan csatlakoznak majd az Internetre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!