Berta Sándor

Plusz díjért szemet hunyna a fiókmeg­osztások fölött a Netflix

A stream-szolgáltató megoldást akar találni az évek óta fennálló problémára.

A Netflix évente 2,3 milliárd dollárt veszít a bevételeiből amiatt, mert a felhasználók megosztják az ismerőseikkel és a családtagjaikkal a fiókjaikat. A platform ügyfeleinek 15 százaléka nyilatkozta azt, hogy a felhasználói nevüket és a jelszavukat megosztják másokkal is.

A Netflix most egy olyan elképzelést ismertetett, amelynek a lényege az, hogy lehetővé tenné a felhasználói név és a jelszó megosztását, de ezért cserébe néhány euróval vagy dollárral több megfizetését kérnék. Az óriáscég a lépéssel több legyet ütne egy csapásra: egyrészt megnyugtatná a tőzsdei befektetőket azzal kapcsolatban, hogy nő az előfizetők száma, másrészt rendezhetné a felhasználókkal való viszonyát is azáltal, hogy engedékenyebb hangnemet üt meg. Ez utóbbit elősegítené, hogy a vállalat a megosztott fiókokat sem törölné vagy zárolná.

A felhasználók többsége minden bizonnyal inkább fizetne mondjuk 2-3 dollárral többet egy legális megosztási lehetőségért, mint hogy elveszítse az előfizetését. A Netflix az új konstrukciót a tervek alapján Chilében, Costa Ricában és Peruban teszteli 2380 Costa Rica-i colónos, 2,99 amerikai dolláros, illetve 7,9 chilei pesós áron. A Variety azt írta, hogy a legdrágább előfizetések jelenleg 10 700 Costa Rica-i colónba, 15,99 amerikai dollárba, illetve 44,9 chilei pesóba kerülnek.

Ezenkívül a Netflix lehetőséget kínál a meglévő profil új fiókba való exportálására, ezáltal a saját felhasználási előzmények, kedvencek, listák és a személyes ajánlások sem vesznek el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabbbbbbbbbbbb #6
    Gondolom nem erről van szó, hanem pl. arról, hogy én és kedves testvérem még csak ugyanabban az országban sem élünk :-)
  • barret #5
    Van egy 6 tagú család.1 készülékük van.mind a hatan fizessenek külön elő,hogy egyszerre nézhessék? ez így életszerű?
  • Gabbbbbbbbbbbb #4
    Ezt nem tudtam, én testvéremét tudom használni, de azt mondta, hogy ne nézzük egyszerre ..
  • ReTeK #3
    Jelenleg egyszerre több ember is használhatja ugyanazt az accountot, például az egyik családtag fizeti a prémium netflixet aztán az egész rokonság nézi a sorozatokat 4K-ban ez nem tetszik nekik, szimpla áremelést akarnak
  • bunny #2
    Egy dolog nem világos, itt most azt akarják megszüntetni, hogy egy előfizetéshez hivatalosan létesíthető több fiók segítségével többen összeálljanak? És azt mégis hogy?

    Vagy azt, hogy egy fiókot többen használjanak (mondjuk egy 4 fiókos előfizetést 20-an), mert azt egyszerűen meg lehet fogni.
  • Gabbbbbbbbbbbb #1
    Egyszerre úgyis csak 1 ember használhatja. Azzal, hogy megosztással rászoktatják a családtagokat etc csak előfizetőket nyernek, vagy nem?
    Vagy itt most az a lényeg, hogy egy kevés extráért 2-re nő majd az egyszerre, egy fiókból sztrímelők száma?
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2022.03.18. 06:58:48