Gyurkity Péter

Egyesül a OnePlus és az Oppo

Még szorosabb lesz az együttműködés, ennek révén még olcsóbb típusok jöhetnek.

A címben szereplő két gyártó viszonylag gyakran szerepel beszámolóinkban, ami annak köszönhető, hogy számos különböző fejlesztésük vált meglehetősen népszerűvé. Az Oppo kapcsán nem is olyan régen arról írtunk, hogy a harmadik helyet is megkaparinthatják, és bár ez végül a Xiaominak sikerült, most újabb lépéssel szereznének még komolyabb piaci pozíciókat.

A OnePlus hivatalos fórumán jelentették be, hogy a két cég hamarosan egyesül, vagyis az 5 hónappal ezelőtt jelzett, akkor kizárólag a fejlesztői és tervezői részlegre vonatkozó szövetség még tovább erősödik. Ennek eredményeként gyakorlatilag egy közös vállalkozás szerepel majd a piacon, bár azt gyorsan megjegyezték, hogy a szoftveres csapatok ettől még megőrzik viszonylagos önállóságukat, tehát a OnePlus esetében mindenképpen velünk marad az OxygenOS, amely eddig is a cég telefonjain volt kizárólagosan elérhető. A lépéstől mindenesetre azt (is) várják, hogy a frissítések gyorsabban és stabilabb formában jelennek majd meg, mint ahogy arra is jó esély van, hogy egyes eltérő készülékek szintén ugyanezen logó alatt bukkannak majd fel (a Realme X9 Pro például a Nord 2 néven terjeszkedhet majd tovább).

Azt természetesen eddig sem jelenthettük ki, hogy az Oppo és a OnePlus egymástól teljesen független tényezők lettek volna, hiszen közös tulajdonosra, annak erőforrásaira építhették saját elképzeléseiket. Ugyanezen égisz alá tartozik a fent megemlített Realme (amely az Oppo leánycége), de itt jelenik meg továbbá a Vivo, valamint az IQOO is, ezen neveket pedig szintén egyre jobban ismerjük, többek között annak révén, hogy előbbi tavaly ősszel hivatalosan is megérkezett az európai piacra, utóbbi pedig a még újabb gyorstöltési megoldások kapcsán bukkant fel a hírekben. Elképzelhető, hogy az anyacég további hasonló lépésekre készül, ebben lenne is ráció, hiszen a jelenlegi helyzetet sokan mesterséges, felülről irányított versenynek titulálják.

A még olcsóbb OnePlus-telefonok esetleges megjelenéséről mi is beszámolunk majd, ezek a mostani döntés eredményeként várhatóan még az idén megérkeznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!