Berta Sándor

Nagyobb iPad készülékek érkezhetnek

Az időpont ugyanakkor még kérdéses, a megjelenésre legfeljebb néhány év múlva kerülhet sor.

Mark Gurman, a Bloomberg jól értesültnek számító munkatársa azt írta, hogy az Apple nagyobb méretű iPad modelleket fejleszt, amelyek kijelzője 14, de akár 16 hüvelykes is lehet, míg az operációs rendszerük az iOS 15 lesz. Az új eszközök alkalmasak lehetnek arra, hogy biztosítsák akár a munkavégzést is és ezáltal a Mac számítógépek alternatívái legyenek.

Gurman úgy vélte, hogy a kaliforniai cégnek minél gyorsabban piacra kellene dobnia egy nagyobb iPad készüléket azért, hogy az iPadOS 15 összes új funkcióját és előnyeit teljes mértékben ki lehessen használni. A szerkesztő hozzátette, hogy az iPad már most is "elég jó" ahhoz, hogy a mindennapi munkában alkalmazza valaki egy Mac helyett, azonban az aktuális képernyő 12,9 hüvelykes. Ahhoz, hogy az iPad teljesen a munkahelyi PC-k alternatívává váljon, legalább 14 vagy 16 hüvelykes kijelzővel kellene rendelkeznie. Gurman közölte, hogy a 12,9 hüvelykes képernyő túl kicsi annak, aki egy 16 hüvelykes MacBook Prót szokott meg. S nem ő az egyetlen, aki így gondolkodik.

Gurman hangsúlyozta, hogy arról értesült, hogy az Apple számos mérnöke és tervezője nagyobb modelleket készít, amelyek legkorábban néhány éven belül megjelenhetnek a boltok polcain. A szakértő szerint egy nagyobb iPad tökéletes lenne sok ember számára, őt is beleértve, s még inkább elmosná a táblagép és a laptop közötti határokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asgh #1
    "Az időpont ugyanakkor még kérdéses, a megjelenésre legfeljebb néhány év múlva kerülhet sor... míg az operációs rendszerük az iOS 15 lesz."

    1. Gondolom ez iPadOS akart lenni.
    2. Az iOS 15 és az iPadOS 15 már idén szeptemberben megjelenik, így vagy a nagyobb iPad-ok érkeznek hamarabb, vagy nem 15-ös OS lesz rajtuk.

    Amúgy az iPadPro már most is ugyanazt a hardvert kapta, mint a laptopok, így lehetne munkára használni.
    De.
    Abban egyetértek Gurmannal, hogy a 12.9" max. belépőszintnek jó és kell a nagyobb képernyőméret, de a másik probléma az iPadOS, azaz munkára legfeljebb akkor lehetne alkalmas, ha az Apple integrálná a macOS-iPadOS vonalat.