Berta Sándor

Jövőre OLED-kijelzőkkel érkezhetnek az iPad készülékek

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a gyártó kiváltaná az LCD-képernyőket.

Az ETNews dél-koreai oldal ágazati forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az Apple azt tervezi, hogy a jövőben piacra dobott iPad készülékeket már kizárólag OLED-kijelzőkkel szereli fel. A portál jó kapcsolatokat ápol a beszállítói körökkel és az értesülés megerősíti azt a márciusi információt, hogy OLED-képernyővel ellátott MacBook és iPad modellek érkezhetnek jövőre. A hírt akkor a DigiTimes tajvani IT-portál közölte beszállítói forrásoktól származó értesülésekre hivatkozva és a platform rámutatott, hogy az Apple már most is alkalmaz OLED-kijelzőket, például az iPhone 12-nél vagy az Apple Watch aktuális változatánál.

Az OLED technológia alkalmazásának előnyei között van a fekete és más színek tökéletes megjelenítése, a nagyobb kontrasztarány, az alacsony energiafelvétel, a gyorsabb válaszidő, a szélesebb látószög, a tartósabb képernyők készítésének lehetősége, a jobb energiahatékonyság, a magasabb fényerő, valamint az alacsonyabb gyártási költség.

Az ETNews szerint a kijelzőgyártóknak azzal kell számolniuk, hogy kisebb és közepes méretű paneleket kell az Apple számára elérhetővé tenniük. Ez arra utal, hogy a konszern az iPad, az iPad Mini, az iPad Air és az iPad Pro eszközöket egyaránt OLED-képernyőkkel akarja felszerelni. A szükséges paneleket az LG és a Samsung szállítja majd az óriáscégnek, s ez azért nem meglepő, mert már most ez a két dél-koreai gyártó készíti az OLED-kijelzőkkel ellátott iPhone modellek paneljeit.

Az, hogy az Apple egyre inkább az OLED technológia mellett teszi le a voksát és egyre több ilyen panelt rendel, azt eredményezi, hogy növekszik az ilyen jellegű beruházások száma az ágazatba. Minél több OLED-képernyőre lesz kereslet, annál nagyobb igény lesz a gyártási kapacitások kiépítésére.

Az Apple - szokásához híven - nem kommentálta a kiszivárgott híreket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Sir Cryalot #5
  10.000 zónával a dual cell edgelit versenyez úgyhogy nagy előrelépés. TV-kben meg kanyarban sem volt még annyi, dual cell-ről is duma van.
  Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.06.06. 09:32:58
 • Sir Cryalot #4
  Ha még csak az lenne felejtős de járművek műszerfala is. Meg HDR600 is miért lett mikor HDR1000 volt előbb? Na sejthető...

  "A Liquid Retina XDR-kijelző akár 1000 nites fényerőt is képes elérni a teljes felületén. Ez az érték a csúcsfényeknél az 1600 nitet is elérheti a kijelzőterület akár 40%-án, ha a kép többi része fekete, vagy legfeljebb 600 nites fényerővel világít.

  A korábbi kialakítás a kijelző egyik szélén kibocsátott fényt osztotta el egyenletesen a teljes felületen: a Liquid Retina XDR-kijelző azonban több mint 10 000 darab, a kijelző hátsó részén egyenlően elosztott, egyedi kialakítású miniatűr LED-et használ – így a hozzá hasonló kijelzők mindegyikénél nagyobb LED-sűrűséget ér el. Ezeket a mini-LED-eket több mint 2500 helyi fényerő-szabályozási zónára csoportosítottuk. Így a fényes területek mellett is hihetetlenül mély feketéket tudunk megjeleníteni, ami hozzájárul az 1 000 000:1-es kontrasztarány eléréséhez."
 • Gabbbbbbbbbbbb #3
  iPad-eket azért elég sokan használnak profi tervezői, vagy művészi munkára. Oled panellel felejtős a dolog..
 • Tetsuo #2
  Mivel a miniled csak egy kicsi előrelépés az edge ledhez képest, viszont az OLED használata a nagy rivális kiváltságát töri meg.
 • Sir Cryalot #1
  :DDD

  Abból nem sikerült hírt rittyenteni hogy az ipad pro az kijött minileddel meg saját HDR brandet csinált az apple,

  de zavaros oledezésből igen. Hát jóhogy ...

  :DDD
  Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.06.06. 02:47:57