Berta Sándor

A fiatal befektetőkre hat leginkább a bitcoin-őrület

A 40 év alattiak nem igazán ismerik a kockázatokat vagy azokról nem hajlandók tudomást venni.

A brit pénzügypiaci felügyelet (FCA) InvestSmart néven felvilágosító kampányt indított, amelynek keretében a kriptovalutákkal kapcsolatos lehetséges kockázatokra próbálja felhívni a 40 évesnél fiatalabb befektetők figyelmét. A korosztályba tartozó beruházókat gyakran megrészegíti a közösségi portálokon zajló őrület, amely a virtuális fizetőeszközöket övezi. Az FCA rámutatott, hogy az érintettek többsége nem tudja, hogy a digitális pénzekre semmilyen szabályozás nem vonatkozik.

Sarah Pritchard, az FCA piaci ügyekért felelős ügyvezető igazgatója elmondta, hogy azt állapították meg, hogy egyre többen kergetik a nagyon nagy hozamokat. Csak eközben figyelmen kívül hagyják, hogy a nagy hozamok általában nagy kockázatokat is jelentenek. A 40 évesnél fiatalabb befektetők 69 százaléka vélte úgy, hogy a kriptovaluták szabályozott termékek, de ez nem igaz, így nincs törvényi védelem arra, ha ezek az emberek elveszítik a pénzüket.

Az FCA az interneten és a közösségi oldalakon keresztül akarja megóvni az érintetteket attól, hogy csapdákba sétáljanak. A felügyelet ezzel párhuzamosan viszont szigorúbban akarja üldözni a csalókat is. A megkérdezett 40 évesnél fiatalabb beruházók 76 százaléka nyilatkozta egyébként azt, hogy a családtagjai, a barátai vagy az ismerősei vették rá arra, hogy a virtuális fizetőeszközökbe fektessen be, míg 58 százalékuknál a közösségi portálokon zajló őrület volt az ösztönzés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • uwu2020 #1
    Hát igen, a fanboyok már csak ilyenek. Véleményük az persze van.