Berta Sándor

Leállította banki projektjét a Google

A társaság a megszerzett tapasztalatokat és a partnereket ugyanakkor megpróbálja hasznosítani, illetve megtartani.

A Google két éve a Citigroup nevű pénzintézettel közösen ingyenes bankszámlákat akart kínálni a felhasználóknak. Caesar Sengupta, az óriáscég menedzsere akkor azt hangsúlyozta, hogy nem akarnak bankká válni, azokat a feladatokat továbbra is meghagyják a partnereiknek. Azt viszont megfontolják, hogy a bankszámlákat ingyenes konstrukció keretében kínálják vagy egy hűségprogramot vezessenek be.

Most a The Wall Street Journal azt írta, hogy a Google a közelmúltban leállította a Plex nevű projektet és erről mind az illetékes hatóságokat, mind az érintett bankokat és más pénzintézeteket értesítette. Az utóbbiak számára ez komoly csapás, ugyan, mint kiderült, némelyik banknak hosszú várólistái voltak, amelyeken az új számlalehetőség iránt érdeklődő ügyfelek nevei sorakoztak.

Bár a programot leállították, néhány partnerbank jelezte, hogy a jövőben is együtt akar működni a Google fejlesztőivel, azokról a projektekről azonban egyelőre semmi sem szivárgott ki. Leginkább az valószínűsíthető, hogy a vállalat nem akarja elveszíteni az eddig megszerzett partnereit.

Elvileg a most leállított Plex nevű programnak már tavaly véget kellett volna érnie, de időközben elhagyta a társaságot a Google Pay egyik menedzsere, másrészt nem sikerült bizonyos határidőket betartani. Az óriáscég szóvivője most azt mondta, hogy elsősorban arra fognak összpontosítani, hogy digitális lehetőségeket kínáljanak a bankok és más pénzügyi szolgáltatók számára ahelyett, hogy maguk jelenjenek meg a piacon szolgáltatóként.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lipovics #1
    Sokadik megbukott indiai projekt.